Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

90 medlemmar på uppskattad bussrundtur

13 september 2018 Den 6 september erbjöds cirka 90 av våra bosparare och medlemmar en guidad bussrundtur i den norra delen av vårt bestånd. Syftet med kvällen var att visa deltagarna delar av vad som finns i HSBs portfölj.

HSB Stockholm har 3 700 hyreslägenheter och under 2017 förmedlades 337 lägenheter totalt. För att få möjlighet till förtur till en lägenhet behöver du bospara. Det kan du göra enkelt genom att bli medlem och sedan öppna ett bosparkonto på hsb.se/stockholm/bospar. En av kvällens deltagare var Rebecca, som har sparat i mer än två år och hade kommit till bussturen för att se vad HSB har att erbjuda.



– Jag hittade till HSB bosparande, eftersom jag bodde i en HSB-lägenhet tidigare och tycker att det är smidigt att kunna lägga undan pengarna. Jag är jättenöjd med evenemanget, men tror nog att jag kommer köpa en bostadsrätt, säger hon.

Det finns också en dam på plats som har bosparat i 30 år och hon berättade att hon idag bor i en bostadsrätt, men att hon gärna vill ha en hyresrätt i city. Hon hade för några år sen fått ett erbjudande från lägenheterna i Grubbensparken på Kungsholmen och ångrar idag att hon inte tog det.

De två bussarna stannade till vid fem platser med både upplåtelseformerna hyresfastigheter, bostadsrätt och nyproduktion för att visa på en variation av utbudet. Första stoppet var på Odenplan där en av guiderna Karl-Johan Lindahl, berättade om fastigheten:

– Hotel Oden har 78 lägenheter som byggdes om 2015 och är ett populärt boende med både bastu och gym. För att bli erbjuden en lägenhet här krävs det att man har bosparat i cirka 20 år. I fastigheten finns också en matbutik nära till hands., säger Karl-Johan.

Efter en timme stannade bussen till vid Spiken 8 belägen mitt i centrala i Sundbyberg. Flera medlemmar samlades runt kvällens guider Karl-Johan Lindahl, fastighetschef HSB Stockholm och Anders Joachimsson, affärsområdeschef Fastigheter HSB Stockholm och frågade frågor om bosparandet och om vårt bestånd. När bussen återvände till Fleminggatan för att stanna hördes det applåder från bospararna. 

– Evenemanget blev väldigt uppskattat. Det är viktigt att lyfta fram medlemsförmånen och visa bredden i HSBs erbjudande. Det är också ett jättebra tillfälle för att träffa bosparare och prata med dem., säger Petrus Jansson, verksamhetschef medlem.

Swedbank är kontoförande bank för HSBs bosparande. 
Enligt beslut av Riksgälden omfattas HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto av den statliga insättningsgarantin. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 950 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättning inom 7 arbetsdagar från den dag banken försatts i konkurs eller Finansinspektionen beslutat att garantin ska träda in.