Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ekosystemtjänster bidrar till bättre livskvalitet

25 september 2018 Hållbarhet är en av HSB Stockholms kärnvärderingar och vi arbetar med hållbarhet både utifrån ett socialt, ekonomiskt och ett ekologiskt perspektiv.

Vi människor har väldigt stor nytta av naturen, men man glömmer lätt bort vad naturen faktiskt gör för vårt välmående. Växter renar luft, buskar dämpar buller, bin pollinerar grödor, stadens gräsmattor renar regnvatten från farliga och skadliga ämnen och mycket mer. Allt detta kan beskrivas med begreppet ekosystemtjänster. Om vi inte tar hand om vår natur kommer vi att få betala ett högt pris så tillsammans måste vi förvalta ekosystemen och dess processer på ett hållbart sätt.

Som bostadsrättsförening finns det mycket att göra för att bidra till att ekosystemen ska behållas och förbättras. Våra duktiga medarbetar kan tillsammans med din bostadsrättsförening genomföra en ekosystemtjänstsanalys där vi tittar på hur er förening kan arbeta för att bidra till den biologiska mångfalden och därmed skapa ett bättre klimat för både djur och människor.

Visste du att…

  • Gröna områden i anslutning till boendet har en avstressande förmåga?
  • Man kan ta tillvara på sitt eget dagvatten? Genom rätt planering kan dagvattnet infiltreras i utemiljöns grönytor istället för att belasta stadens dagvattennät.
  •  Man kan sätta upp insektshotell i sin utemiljö. Insektshotellen fungerar som hem för bin och andra viktiga pollinatörer.

Nytt samarbete med initiativet Bin i Stan


Bin och andra insekter gör stor nytta när de flyger från blomma till blomma och hjälper till med pollinering. Utan dessa insekter skulle vi människor inte kunna klara vår matförsörjning. Bin har funnits på jorden i miljontals år, och har klarat av att anpassa sig till växlande förhållanden. Men idag hotas bisamhällen av miljögifter och sjukdomar som försvagar dem. Därför behöver vi människor hjälpa till så att de inte försvinner för gott. Vill du hjälpa bina att överleva? Läs mer genom att klicka på i rutan nedan.