Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Sommarprat som berör hållbarhet och jämställdhet

11 juli 2018 Det är inte bara vår verksamhet och samhället i stort som ska fungera på lång sikt, utan även vi själva. Därför handlar våra hållbarhetstips för sommaren om den egna hållbarheten. Ta tillfället i akt att koppla av och njuta av semester och ledighet. Vad är då bättre än att göra det i en hängmatta, med ett glas jordgubbssaft och Sommar i P1 i hörlurarna.

Elin Hall, tf. hållbarhetschef tipsar om sommarprogrammen som ni inte får missa. Dem kommer att bjuda på tankar om både miljö och jämställdhet. Hoppas ni alla får en härlig sommar!

3 augusti: Magnus Carlsson
"Jag fyller femtio i år och det är en bra hållplats att stanna upp och titta tillbaka på livet som varit. Men det är även läge att fundera kring framtiden. Jag kommer givetvis att prata om musik men även om miljöfrågor och så klart om fotboll."

Magnus Carlsson ären hyllad sångare som fick sitt genombrott med indierockgruppen Weeping Willows. Känd för den breda publiken som en av deltagarna i Så mycket bättre i TV4. Har haft en roll i filmen Gentlemen, och som SÄPO-anställd i filmen Call Girl

12 augusti: Emma Molin "Jag tänker att jag vill prata om hur det är att vara kvinna i underhållningsbranschen innan, under och efter #metoo-revolutionen."

Emma Molin är medlem i humorgruppen Grotesco och fick stort genomslag som manusförfattare och skådespelare med avsnittet Ladies night i SVT-serien Grotescos sju mästerverk, om kvinnors ställning bland svenska komiker.

13 augusti: Paul Svensson
"Jag ska prata om hur världens blygaste elitgymnast hittade passionen till den gröna maten och såg en lösning på klimatproblematiken genom att bli en planetskötande kock."

Paul Svensson är engagerad i frågan om hållbar njutning. Han fokuserar på det ekologiska och växtbaserade köket i sin restaurang på Fotografiska i Stockholm, utsedd till världens bästa museirestaurang. I pop-up restaurangen ReTaste kombinerar han smaksensationer med hållbarhet.

18 augusti: Sara Danius
"Jag ska tala om konsten att knyta en knytblus, Svenska Akademien och annat i den vägen."

Sara Danius lämnade sitt uppdrag som ständig sekreterare i Svenska Akademien i april i år, efter tre år som den första kvinnan på posten. Tog sin doktorsexamen vid Duke University i USA. Har gett ut ett flertal böcker och essäer som Den blå tvålen; romanen och konsten att göra saker och ting synliga och Husmoderns död. Har knytblusen som signaturplagg.