Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB satsar på hyresrätter

16 mars 2018 HSB tillhandahåller fler än 4000 hyresrättslägenheter i olika delar av Stockholmsområdet. Nu blir det ännu fler, när HSB Stockholm för första gången bygger nya hyresbostäder.

I vår tas de första spadtagen för HSB Stockholms nybyggnation av hyresrätter i Traneberg. Det är en redan befintlig HSB-fastighet som förtätas och ger plats för två nya huskroppar med sammanlagt 37 lägenheter.
– Det här är första gången som vi själva bygger traditionella hyresrätter, och det är ett medvetet sätt att jobba från vår sida, säger Anders Joachimsson som är affärsområdeschef för Fastigheter på HSB Stockholm. I dagsläget har HSB Stockholm omkring 3 700 hyresrätter i ett sjuttiotal olika fastigheter, som går att söka som bosparare. Det är alltifrån små ettor i förorten till stora vindslägenheter i innerstaden.

- Vi har en väldigt fin fastighetsportfölj som vi aktivt utvecklar så att hyreslägenheterna vi erbjuder ska motsvara medlemmarnas krav och förväntningar, säger Anders Joachimsson. Planen är att utöka antalet med ungefär 200 lägenheter per år, utslaget över tid.

- När vi frågar våra bosparande medlemmar varför de sparar hos oss märker vi att ett av de tyngsta skälen är just möjligheten att få ett hyreskontrakt. Det blir allt viktigare och vi har nu försökt möta upp efterfrågan genom att öka vårt utbud av hyresrätter, säger Anders Joachimsson. Det kommer HSB att göra framöver dels genom att bygga nytt, som i Traneberg, dels genom att köpa redan befintliga fastigheter. Nybygget i Tranberg väntas ta omkring 18 månader och de första hyresgästerna kan alltså flytta in någon gång under hösten nästa år.

Fler hyresrätter till unga bosparare


Fler av HSBs unga bosparare ska få möjligheten att få förtur till en hyreslägenhet. Med en ny policy kommer tio procent av HSB Stockholms enrumslägenheter att öronmärkas åt unga mellan 18-25 år. Här kan du läsa mer om våra ungdomslägenheter.