Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tipsen som fixar julstämningen

22 november 2018 Första advent är här och det betyder att det även lackar mot jul. Äntligen! Eller? Julen kan vara familj, god mat och glöggmys men också stress, krav och ensamhet. Få högtider kommer med så blandade känslor – och ibland behöver man lite hjälp på traven för att komma i stämning. Här är fem tips för julefrid.

Lukta på blommorna
Julen sitter i dofterna. Stick nejlikor i apelsiner, sätt lite glögg på spisen, köp en hyacint, laga något med saffran i – och du är hemma. Eller gör inget av föregående, införskaffa ett gäng doftljus med kanel, vanilj och braslukt och luta dig tillbaka.    

Ta in granen tidigt
Passa på att krama ur det bästa av julen – ta in granen redan till Lucia. Efter mellandagarna när känslan av trötthet infinner sig hos både dig och barren kan du vinka adjöss med gott samvete. Sugen på att skippa granen? Ta in lite ris och ställ i en fin vas eller dekorera bordet med, lätt att bära hem och kasta ut. 

Fina klappar
Har du gamla matkassar i papper i skåpet? Vänd dem ut-och-in och vips har du ett fint gammeldags omslagspapper. Med lite lack, en kvist eller ett vackert band har du också den finaste presenten (inte för att det är en tävling men …).

Bjud in en vän
Det är lätt att falla in i samma gamla roller när man umgåtts i decennier. Ett nytt ansikte får ofta den mest surmulne att anstränga sig och visa upp en trevlig(are) sida. De allra flesta har dessutom en vän eller bekant utan självklar plats på julen, bjud in hen på julfirande – en roligare jul för alla! 

Läs en bok
Serier kan man kolla på året runt och det sägs att en bok är bra för både kropp och sinne. Läs eller lyssna på ljudbok så mycket du bara orkar i jul, och byt sedan böcker med andra julfirare. 

Bubblare: Gå på julbio på annandagen, spela spel, lägg bort mobilen, var snäll.