Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Håll koll på föreningens ekonomi

14 oktober 2019 Med tjänsten HSB Webbrapporter kan ni i bostads­rättsföreningens styrelse lätt få överblick över ekonomi och andra viktiga frågor som rör föreningen och medlemmarna. Tjänsten är nu mobilanpassad och har fått en bättre layout.

Tjänsten HSB Webbrapporter har funnits sedan 2004. Den hämtar data från HSBs fastighetssystem och ekonomisystem och kan på så sätt ge rapporter där bostadsrättsförening­ens styrelse får en bra överblick över exempelvis ekonomi, medlemsförteckning, energistatistik, överlåtelser och status för olika arbets­ordrar. I juni uppdaterades HSB Webbrap­porter med ett antal förbättringar i både funktion och layout.

- Vi har anpassat tjänsten till det nya Mitt HSB (styrelsens inloggade läge på hsb.se) som lanseras under 2019, berät­tar Jenny Carrass, förvaltningsledare IT på HSB Affärsstöd.

- Bostadsrättsföreningens styrelse kan söka i de olika rapporterna inom önskade datumintervall, exportera och skriva ut dem. Datat uppdateras varje dygn, så informationen är alltid dags­färsk, säger Jenny Carrass.

I dag når man HSB Webbrapporter via Mitt HSB eller HSB Portalen. Från och med att nya Mitt HSB lanserats, är det där man kommer att nå tjänsten (inloggning via hsb.se). Men redan i den uppdaterade versionen av HSB Webbrapporter som lanserades i juni finns flera förbättring­ar, bland annat i layouten och en bättre anpassning för mobilen med möjlighet att dölja/visa funktioner för att sortera och filtrera i rapporterna baserat på olika sökkriterier.

Så fungerar HSB Webbrapporter

  • Logga in via hsb.se
  • Välj Webbrapporter
  • Välj rapport under någon av rubrikerna Ekonomisk information, Avgifts- och hyresinformation eller Teknisk uppföljning. Rapporterna står i bokstavsordning.
  • När nya Mitt HSB har lanserats för er regionala HSB-förening, hittar ni era rapporter under flikarna/rubrikerna Ekonomi och Fastighet.