Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu kan du anmäla intresse för de nyproducerade hyreslägenheterna i Traneberg

21 oktober 2019 HSB Stockholms nyproduktion av hyreslägenheter i Traneberg börjar ta form. 37 lägenheter kommer att stå inflyttningsklara i mars 2020.

Kristian Gauffin är projektchef för byggnationen i Traneberg på HSB Stockholm och berättar om projektet:

– Bygget går bra. Stommen är på plats för båda husen och nu lägger vi tak. Vi är snart igång med fasadarbetet och invändigt pågår uppbyggnaden av mellanväggar, el och rörarbeten. Parallellt jobbar vi med markplanering och gestaltning, där vårt mål är att väva in klipphällar och den karga miljön som finns i närområdet.

Hur blir lägenheterna?

– Det blir eleganta, tidlösa lägenheter med stora glasytor och hög standard, massiva trägolv och kalksten i kök och hallar. Vissa lägenheter har havsutsikt i två väderstreck mot Mälaren. Vi har lyckats väl med att få dessa smalhus att smälta in i den befintliga bebyggelsen vilket också var ett krav i detaljplanen. Det blir väldigt fint, säger Kristian Gauffin.

Hur ser det ut gällande miljö och energi för projektet?

– Stockholms stad har tuffa mål för nyproducerade byggnader – att de ska ha en energianvändning på max 55 kWh/m2 och år, vilket är ett betydligt högre mål än Boverkets krav. Vår målsättning för husen är att nå en energianvändning på 50 kWh/m2. Det är riktigt bra i dessa smalhus som har stor omslutningsyta, säger Kristian Gauffin.

Lägenheterna varierar mellan 33,5-88,5 kvm, från 1 rok till 3 rok.

Intresseanmälan är öppen till den 4 november. Inflyttning sker i mars 2020.