Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Smarta knep i HSBs tipsfilmer

12 augusti 2019 Plötsligt kalla element, säkringar som går och stopp i avloppet det är några exempel på vanliga hemmaproblem som kan uppstå och där HSB Stockholm nu erbjuder lättfattlig och sakkunnig hjälp.

Totalt åtta stycken hemmatipsfilmer har tagits fram, där Milenko "Mille" Todorovic, fastighetsskötare på HSB Stockholm, vägleder tittarna i hur de själva kan lösa och förebygga problem som kan uppstå. Mille har jobbat som fastighetsskötare i fem år och gillar att tipsa om hur problem i hemmet kan undvikas här är hans bästa kökstips:

 

Dräneringshålen, som sitter längst ner i kylskåpet, är till för att leda bort vatten. Håll koll på dem för att slippa vattensamlingar. Se till att hålen inte är igentäppta, och undvik att ställa in för varm mat. Då sätter sig ånga och fett på väggarna i kylen och rinner neråt mot dräneringshålen.


Förebygg problem med stopp i avlopp och vattenlås i vask och diskmaskin genom att spola med rent varmvatten med jämna mellanrum, särskilt om du inte använder diskmaskinen så ofta. Då slipper du att matrester och fett fastnar och byggs upp.

 

Överbelasta inte eluttagen i köket med grenuttag. Uttagen är säkrade för en viss belastning och har en maxeffekt, så om exempelvis en mikrovågsugn ansluts till ett av hålen och ett grenuttag med flera köksapparater kopplade till sig ansluts till det andra kan uttaget överbelastas och kortslutas.

 

Filmerna hittar du på hsb.se/stockholm/hemmatips. Har du ett problem du fortfarande inte

vet hur du ska lösa efter att ha sett filmen går det självklart bra att kontakta HSBs Kund- och Medlemsservice.