Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stort intresse för årets distriktsstämmor och entreprenörsmässa

27 november 2019 I lördags hölls HSB Stockholms distriktsstämmor och i samband med det arrangerade vi också en entreprenörsmässa där 35 av våra ramavtalsleverantörer ställde ut. Närmare 300 styrelseledamöter, bosparare och kunder deltog på Clarion Hotel på Södermalm.

Dagen inleddes med att HSB Stockholms ordförande Jenny Hjalmarsson hälsade välkommen varpå Anders Svensson, vd HSB Stockholm presenterade styrelsens rapport om HSB Stockholms verksamhet. Den handlade bland annat om att HSB Stockholm växer gällande såväl förvaltande lägenheter, kunder, medlemmar som anställda. 400 HSB brf är aktiva i medlemsverksamheten, vilket är riktigt bra. Anders berättade också om det skakiga läget på bostadsmarknaden och den stora satsning på digitalisering som kommer att ske.

Därefter gavs plats för gästföreläsaren, Klas Hallberg som pratade om ”bemötandets magi” och om konsten att ha ett öppet sinne för att värdeskapa tillsammans. Han berörde såväl torktumleludd i tvättstugan som människor som vill odla gurka på föreningens mark och hur ett nyfiket bemötande vid sådana tillfällen kan skapa allt som ETHOS står för. Det var en trevande början, men sen kom gapskratten och det var en väldigt uppskattad programpunkt. Efter det hölls respektive distriktsstämma och bosparstämma med dagordning enligt stadgarna för att bland annat fatta beslut om HSB Stockholms inriktning för 2020.

Joydeep Dey, som representerade HSB brf Lurö i Farsta besökte sin första distriktsstämma:
– Det var långt mellan frukost och lunch, men föreläsaren Klas Hallberg var suverän och gav den energi som behövdes. Det var guld att stämmorna och entreprenörsmässan hölls samma dag. Vår brf behöver nämligen upphandla fasadrenovering och bredband/tv/telefoni för att möta framtidens behov gällande digitalisering, så jag passade på att prata med ramavtalsentreprenörer inom de områdena under eftermiddagen. Jag är väldigt nöjd, sa Joydeep Dey.

Poängen med att bjuda in representanter från HSB brf styrelser och ramavtalsentreprenörer samma dag var att ge dessa båda grupper möjlighet att träffa varandra för att diskutera gemensamma framtida projekt och knyta kontakter. Det visade sig bli en lyckoträff.

Lotta Bergh, vd för byggfirman Byggtech var en av utställarna:
– Vi har haft ramavtal med HSB sedan 2009 och har varit med på alla HSB Stockholms entreprenörsmässor och det här var den absolut bästa. Det var toppen att få träffa så många representanter från styrelser i brf, dvs beslutsfattarna direkt. Vi har haft många samtal idag, varav en hel del skarpa och vi har goda förhoppningar om att det blir framtida projekt. Det här är ett jättebra sammanhang för oss och vi kommer tillbaka nästa år, sa Lotta Bergh.