Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Stockholm på Sverige Bygger Nytt

03 april 2019 Förra veckan deltog HSB Stockholm på arbetsmarknadsmässan Sverige Bygger Nytt. Sverige Bygger Nytt arrangeras av Arbetsförmedlingen och är ett EU-finansierat samverkansprojekt mellan högskola, näringsliv och arbetsförbund. Tillsammans skapar dessa aktörer en gemensam och viktig arena för möten mellan arbetstagare och arbetsgivare. Mässan fokuserar på att skapa positiva attitydförändringar kring värdet av mångfald och jämställdhet - två mycket viktiga komponenter för kompetensförsörjning inom bygg- och fastighetsbranschen.

Ovan bild: Sebastian Lemker, fastighetsskötare HSB Stockholm, i samtal med mässbesökare.

Som värderingsstyrd organisation värnar HSB om medarbetare, kunder och medlemmar. Värderingarna handlar om oss men också om att skapa ett hållbart samhälle. På Sverige Bygger Nytt fick vi möjlighet att prata med potentiella medarbetare intresserade av att jobba inom fastighetsservice. 

Kamel Dridi (bild) är en av alla entusiatiska besökare vi träffar på mässan. Han har lång erfarenhet av både trädgårds- och fastighetsskötsel. Kamel deltar på Sverige Bygger Nytt för att vidga sina vyer och för att prata med arbetsgivare och undersöka möjligheter till framtida jobb. Hans engagemang är stort och han berättar gärna om sin arbetslivserfarenhet.

- När jag var liten beskar jag träd och buskar med min pappa i mitt hemland. Min familj ägde en liten gård och det var aldrig något snack om att vi barn inte skulle hjälpa till, det var en självklarhet. Man kan säga att jag har det i blodet, berättar Kamel.

Samira Mchaiter, Verksamhetschef Fastighetsservice, lyssnar in Kamel och ger honom goda råd. Ett möjligt hinder är att Kamel saknar körkort, men kanske de kan hitta en lösning ändå. Kristin Printz, HR-strateg, uppmanar Kamel att skicka in en ansökan oavsett. Kanske det dyker upp något som är helt rätt för honom utan krav på körkort, det får framtiden visa.

- Utan ambassadörer för yrket som fastighetsskötare hade vi inte lyckats förmedla hur roligt det är att jobba som fastighetsskötare på HSB. Oavsett om du är född här eller inte, hos oss är alla välkomna, säger Samira Mchaiter, Verksamhetschef Fastighetsservice HSB Stockholm.