Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Anders Svensson intervjuas i SVT Nyheter om tomträtt

03 november 2020 Som bostadsrättens främsta företrädare och med fler än hundra brf-medlemmar vars mark upplåts med tomträtt, är det viktigt för HSB Stockholm att driva frågan om förbättrade villkor gällande nivåer för friköpspris och tomträttsavgäld för bostadsrättsföreningar.


Igår kunde vi se Anders Svensson i SVT:s lokala nyhetssändning där han intervjuas om friköpsvillkor. Även ordförande i vår medlemsförening HSB brf Hamnvakten intervjuas.

Se inslaget här!

 

Andra publiceringar om tomträtt där vi medverkat den senaste tiden

Vi fick en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet i juli:
”Stockholms stad gör markhyra till kassako”

I oktober publicerades ett stort reportage i Svenska Dagbladet där vår medlemsförening HSB brf Hamnvakten i Norra Hammarbyhamnen uppmärksammades på flera sidor:
”Larm i BR-föreningar: Vi sitter i en rävsax”

Svenska Dagbladet skrev också om HSB brf Otterhällan som ligger i rättslig tvist med Göteborgs stad efter att avgälden stigit från cirka 6 000 kronor till cirka 18 000 kronor per år för en genomsnittlig lägenhet:
”Göteborgare tar strid mot höga markavgifter”