Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Fastighetsförvaltaren Johanna Larsson hittade hem på HSB Stockholm

14 september 2020 Johanna Larsson hade lång erfarenhet från fastighetsbranschen när hon för tre år sedan blev headhuntad av HSB Stockholm. Det räckte med ett möte med chefer och HR-avdelningen för att hon skulle tacka ja till erbjudandet som förvaltare.
– Jag blev väldigt positivt överraskad över det varma mottagandet. Det var som att jag direkt blev en i familjen, säger Johanna.

Idag jobbar Johanna som uppdragsansvarig förvaltare, en roll där hon arbetar med att hantera förvaltningsärenden åt BRF-styrelser och ansvarar över att tillgodose kundens behov genom omförhandlingar och avtalsuppdateringar. Arbetsuppgifterna är varierande och berör såväl löpande underhåll som mer akuta moment som att hantera störningar och vattenskador.

Just variationen är något som hon lyfter fram som en av huvudanledningarna till varför hon trivs så bra på HSB Stockholm. Ingen dag är den andra lik och det uppstår dagligen situationer som kräver kreativa och lösningsorienterade åtgärder. Att yrket involverar mycket kontakt med de boende är en annan positiv aspekt. Johanna beskriver sig själv som social och praktisk, vilket ofta är en fördel.

– Jag tycker om att hjälpa människor och bland det roligaste, men kanske mest utmanande, med rollen är alla olika personlighetstyper jag dagligen stöter på, säger Johanna.

Ett varmt ledarskap och möjligheter att påverka

Som nyanställd på HSB Stockholm slogs Johanna snabbt av hur varm och stöttande hela organisationen är. Känslan av att bli sedd och uppmuntrad är något som i allra högsta grad fortfarande genomsyrar arbetsklimatet och som bidrar till mycket arbetsglädje. Hon lyfter fram att såväl kollegor som ledning finns där om hon behöver hjälp eller råd och att det finns en stor förståelse för det mesta som rör yrkesrollen. Som exempel lyfter Johanna fram att hon har stor frihet att kunna påverka sin arbetsdag.

– Jag uppskattar att kunna styra min arbetstid och att planera mina dagar självständigt, det ger en frihet som betyder mycket, säger Johanna.

Ett annat konkret exempel på det engagerade ledarskapet är att Johanna i somras fick ta emot Johan Ström från ledningsgruppen som praktikant. Hon ser positivt på att ledningen hälsar på inom olika avdelningar och de hade väldigt kul ihop. Johan fick bland annat medverka på en underhållsbesiktning.
– Vi hade verkligen jätteroligt, det blev många skrattanfall. Ett superbra initiativ! avslutar Johanna.