Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Från etablerad kock till en karriär inom fastighetsbranschen

12 augusti 2020 Roger Winther hade många års erfarenhet från restaurangbranschen efter en karriär som kock, men sökte efter nya utmaningar. Valet stod mellan att öppna en egen restaurang eller att byta bana helt. – Jag är hungrig på att lära mig nya saker och började som fastighetsskötare på HSB Stockholm lite av en slump. Självförtroendet var lågt i början, men med god stöttning från organisationen kunde jag byta bransch utan att behöva sitta i skolbänken – det är fantastiskt, säger han.

När Roger Winther bestämde sig för att byta yrkesbana för fem år sedan, sökte han allt förutom arbeten inom hotell- och restaurangbranschen. Efter att ha jobbat som kock i nästan hela sitt vuxna liv sökte han helt nya utmaningar och jobbet som fastighetsskötare på HSB Stockholm visade sig ge honom just det. Idag arbetar han i en kombinerad tjänst som både fastighetsskötare och serviceledare. Personligen tror han att det var hans kommunikativa förmåga som gjorde att han ansågs vara en stark kandidat till det första jobbet som fastighetsskötare på HSB Stockholm.

– En av de viktigaste uppgifterna rollen innefattar är att sköta kommunikationen ute på fältet. Vi är ofta ansiktet utåt och har nära kontakt med de boende och styrelsen. Den sociala biten är väldigt viktig, säger Roger.

Roger lyfter särskilt fram de stora utvecklingsmöjligheterna inom HSB Stockholm när han beskriver varför han trivs så bra. En annan stark faktor är de fantastiska kollegorna och den fina gemenskapen.

– Det är väldigt bra att vara anställd på HSB Stockholm. Det finns så mycket kunskap i ett och samma hus och det finns alltid någon att vända sig till. Man behöver aldrig vara rädd för att misslyckas just för att det alltid finns någon där som kan backa upp och stötta om det behövs, fortsätter han.

Ledningsgruppen på praktik

Omtänksamheten märks även i ledarskapet, som han upplever som engagerat och uppmuntrande. I somras fick Roger till exempel ta emot en praktikant från HSB Stockholms ledning, nämligen Erica Nordström som till vardags är Affärsområdeschef för Medlem & Marknad. Erica följde med Roger under en arbetsdag och lärde sig bland annat att laga ett elslutsbläck på en entréport och att packa om en droppande blandare i tvättstugan.

– Det var väldigt spännande att ha Erica på besök. Hon visade ett stort intresse och vi kändes väldigt lika på så sätt att hon också var osäker på det praktiska i början men antog utmaningen och klarade det bra, säger Roger.

Han ser väldigt positivt på att ledningsgruppen kommer ut på fältet och får en större insyn i arbetet som utförs, på samma sätt som det är intressant för honom att träffa dem som jobbar på andra avdelningar och genom det få nya insikter. 

– I framtiden skulle det vara väldigt roligt att se ledningen besöka driftavdelningen. Energi och miljö är en stor fråga och BRF:erna blir allt mer medvetna om driften, avslutar Roger.