Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Slipp straffavgift för energideklaration

27 oktober 2020 Om ni inte har en giltig energideklaration är det hög tid att ta tag i det för att undvika föreläggande och i värsta fall vite. Boverket genomför nu kontroller och straffavgiften kan sträcka sig från runt 50 000 till flera hundra tusen kronor.

En energideklaration är giltig i tio år och syftet är att ge en överblick över byggnadens energistatus och inomhusmiljö. Det går också att se hur det är möjligt att använda mindre energi utan att sänka kvalitén på inomhusmiljön. Genom att använda mindre energi kan ni spara pengar och göra en insats för miljön.

Om er förening behöver hjälp med energideklarationen kan våra energispecialister hjälpa er, kontakta oss på energikonsult@hsb.se.