Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tre frågor till fastighetsförvaltaren Alex Soto Serrano

26 augusti 2020 Att skapa långsiktiga relationer till de boende och möjligheten att kunna lägga sin energi på det som är viktigt, är två saker som Alex Soto Serrano gillar med sitt jobb. Här får han svara på tre frågor om hur han tycker att det är att arbeta på HSB Stockholm.

Hur är det att arbeta här?
– Det känns tryggt. Husen är beständiga och vår plan är att vi ska förvalta dem i många år framöver. I vår bransch har en del företag ett kortsiktigare tänk där de köper hus, totalrenoverar för att sedan sälja vidare. Så är det inte här. Mitt jobb är att fatta beslut som gör att fastigheten och de boende mår bra under lång tid. Jag gillar det långsiktiga som HSB Stockholm står för.

Vad uppskattar du mest i din roll?
– Att jag skapar relationer till de boende. Något av det bästa är när jag får ett ilsket samtal från en hyresgäst och kan vända det till att personen blir positiv genom att verkligen lyssna, sätta mig in i situationen och använda min erfarenhet för att hjälpa till. Det är oftast de här personerna som jag sen klickar med och som underlättar min vardag genom att bli mina extra ögon och öron ute i fastigheten.  

Vad tycker du är viktigt att känna till om HSB som arbetsgivare?
– Att HSB har funnits länge och har hunnit bygga upp metoder och processer för det mesta. Det gör att vi som jobbar här kan lägga vår energi på rätt saker. Som ny ska man inte oroa sig för att inte kunna lösa ens de svåraste surdegar, det finns alltid någon i huset som har rätt kunskap och kan hjälpa till. Här hjälps vi åt och jobbar tillsammans, det är nog det bästa med att jobba här.

Vill du också arbeta på HSB Stockholm?

Du kan i så fall alltså bli Alex kollega och få jobba även med oss andra. Läs mer om HSB Stockholms lediga tjänster här.