Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Efter succé med pilotstudie: Snart får fler HSB-fastigheter paketboxar

05 mars 2021 Intresset för att få sitt onlineköp levererat till en paketbox utanför huset har fullkomligt exploderat sedan HSB Stockholm testade tjänsten i samarbete med PostNord. Nu ska succékonceptet utökas till fler av HSBs hyreshus och bostadsrättsföreningar. Ta chansen och anmäl din HSB-brf!

Vi nätshoppar som aldrig förr och för att göra leveranserna tillgängligare för de boende och potentiellt minska utsläppen från transporter var HSB Stockholm bland de första fastighetsägarna som placerade ut PostNords paketboxar intill sina fastigheter. Sedan pilotprojektet startade i höstas, då sexton HSB-bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter fick paketboxar, har intresset fullkomligt skjutit i höjden och snart utökas tjänsten.

– Den här lösningen gör livet enklare för många äldre som har svårt att ta sig till ett ombud och jag tror och hoppas att den underlättar vardagen för många med pressade tidsscheman, säger Johan Ström, chef Strategisk tjänsteutveckling på HSB Stockholm.

– Vi på HSB Stockholm ser det också som ett initiativ för att förhoppningsvis kunna bidra till minskade utsläpp från transporter. Vilka effekterna blir tittar PostNord närmare på men man kan exempelvis tänka sig att det gör skillnad att ett enda fordon kör ut paket efter en välplanerad rutt i stället för att flera privatpersoner tar bilen till ett ombud.

Förutom att ytterligare fyra av HSBs hyresfastigheter snart får paketboxar kan nu HSB-bostadsrättsföreningar i Stockholm anmäla sitt intresse. Intresseanmälningarna skickas till PostNord, som sen håller i urvalet. Urvalet baseras bland annat på antalet boende i föreningen och geografisk placering. PostNords del i samarbetet är att placera ut och sköta om paketboxen medan fastighetsägaren upplåter sin mark.

För de boende som e-handlar dyker paketboxen upp som ett alternativ när man väljer hur internetköpet ska levereras. Paketet går sen att hämta upp närsomhelst på dygnet och färsk statistik visar att de ligger kortare än på traditionella utlämningsställen.

– Det känns otroligt bra att vi kan erbjuda en nydanande lösning som stockholmarna och framför allt våra boende verkligen har nytta av i sin vardag, samtidigt som vi tillsammans kan få chansen att göra en insats för klimatet, avslutar Johan Ström.

Är din HSB-brf intresserad?


På grund av stor efterfrågan utökar vi nu pilotprojektet och söker fler brf:er som vill delta. Är din brf intresserad av att få en paketbox placerad i anslutning till fastigheten?

Läs mer och anmäl ert intresse här!

Observera att din brf måste vara medlem i HSB Stockholm, samt att detta enbart är en intresseanmälan och vi kan därför inte garantera deltagande.

 

Fakta: Utökning av pilotprojektet


Som medlemsförening i HSB Stockholm kan man anmäla intresse till att placera en paketbox i anslutning till sin fastighet. Det är PostNord som gör urvalet, bland annat baserat på antalet boende i föreningen och geografisk placering.

I dagsläget har åtta HSB-bostadsrättsföreningar i Nacka, Lidingö och Haninge och åtta hyresfastigheter i Skarpnäck, Hägersten, Bandhagen, Kristineberg, Sköndal och Stockholm paketboxar i anslutning till sina fastigheter.