Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”Vi sätter hela tiden de boende i centrum och utvecklar oss efter deras behov”

12 februari 2021 Hållbarhet en del av vårt DNA. Med det menar vi att vi visar stor hänsyn och omtanke för livet både i och runt husen. Therése Ahlmén, områdeschef HSB Hyresfastigheter, utsågs nyligen av HSB Stockholms ledning till Årets Ledare i kategorin Hållbarhet. Här berättar Therése om sitt ledarskap, där de boende sätts i centrum och där medarbetarnas välmående är prio ett.
  • Vad innebär hållbart ledarskap för dig Therése? 

I mitt ledarskap handlar hållbarhet framförallt om medarbetarnas mående. Det är viktigt för mig att alla känner sig trygga i sin roll, men även har möjlighet till utveckling och utmaningar. Rätt förutsättningar, både fysiskt och socialt, som processer, rutiner och samverkan med kollegor, är viktigt för en hållbar arbetsvardag.

  • Hur jobbar du och dina medarbetare med hållbarhet?

Vi jobbar mycket med att effektivisera våra arbetssätt och rutiner. Säkerställa att vi har rätt verktyg och bli mer digitala i vår vardag, en omställning som varit en förutsättning för att få arbetet att flyta det senaste året. Exempelvis hanteras i princip alla hyresavtal digitalt idag. Vi sätter hela tiden de boende i centrum och utvecklar oss efter deras behov.

  • Ordet hållbarhet rymmer så mycket, vad inom hållbarhet brinner du extra mycket för?

Social hållbarhet är det som engagerar mig mest. Det handlar om att människor känner att de ingår i en gemenskap och har tillit tillvarandra. Lyckas vi uppnå det internt så tror jag att det avspeglas ut mot hyresgästen och bidrar till det goda boendet.

  • På söndag är det Alla hjärtans dag, är det något du uppmärksammar?

Ska jag vara ärlig lägger jag själv inte jättemycket fokus på Alla hjärtans dag utan försöker leva efter mottot att uppmärksamma och lyfta mina nära och kära i vardagen. Samtidigt är det bra att få en påminnelse om att visa extra kärlek och uppskattning till andra. Det gör jag genom att bjuda familjen på en extra god middag och mycket mys.