Matavfall är det som blir kvar när du har ätit eller lagat mat, och som inte kan sparas. Även snittblommor eller krukblomma (utan vedartad stam, rötter eller jord) får räknas dit. När du slänger matavfall i den bruna påsen bidrar du till att allt från äggskal och bananskal till fiskrens och ruttna tomater omvandlas till värdefull energi, i form av nyttig biogas och effektiv biogödsel. Brun papperspåse finns att hämta i soprummet.
Men aluminiumburkar med pant lämnas till affärernas pantsystem
Sorteras som färgat och ofärgat. Ta av lock och kapsyler innan du kastar glaset.
Men större kartonger / emballage lämnas på närmaste återvinningsstation
Mjuk och hårdplast tillsammans
Men kuvert läggs i brännbart.
Tänk på att glödlampor och lysrör INTE är en glasförpackning utan är farligt avfall som läggs i särskilt kärl.
Keramik, porslin, fönsterglas m.m.