Medlemsinformation från senaste styrelsemötet

01 november 2023

Information från styrelsen i BRF Fasanen – oktober 2023

Hej!

Ordinarie styrelsemöte hölls den 30 oktober.

1. Vid styrelsemötet beslutades att höja alla avgifter med 10 % från den 1:a januari 2024. Ena Energi:s chockhöjning av fjärrvärmen med 28% för 2024 är en stor del av orsaken men även inflationen har ökat föreningens kostnader kraftigt det senaste året. Höjningen gäller såväl månadsavgifter, carport, parkeringar som förråd. Trots höjningen vill vi hävda att Föreningens ekonomi är stabil och i bättre skick än många andra föreningar. Vi vill dock att vi även på lång sikt skall ha en stabil ekonomi.

2. Styrelsen kommer under senhösten att inventera våra förråd i syfte att mäta förrådens storlek, märka upp dem bättre och försöka justera taxorna bättre mot förrådens storlek. Det finns och kommer att finnas förråd i källaren att hyra. Hör av er till styrelsen eller vår förvaltare så får ni hjälp.

3. Den 3 december planerar vi för ett glöggparty ute på gården. Ett sätt för oss medlemmarna att träffas och att lysa upp vardagen under den mörka årstiden. Välkomna! Särskild inbjudan kommer.

4. Styrelsen beklagar att det inte finns någon ström i motorvärmaruttagen för de carportplatser som fått laddstolpar installerade. Det är något med Lidén Datas uppkoppling eller installationen av kommunikationsantennen som inte fungerar. Vi jobbar på att få leverantörerna att ta sitt ansvar.

5. Alla som undrar när vi skall byta elmätare och installera gemensam el (IMD). Vi undrar också! Vi tror att vi gjort vad som förväntas av oss, nu väntar vi på Eon. 

Hälsningar

Styrelsen i BRF Fasanen genom Erik Persson