Medlemsinformation från senaste styrelsemötet

13 oktober 2022

Information från styrelsemötet i BRF Fasanen – september 2022

Hej!

Ordinarie styrelsemöte hölls den 19 september i vårt nyrenoverade styrelserum.

 

1. Styrelsen fick, på senaste stämman, i uppdrag att undersöka möjligheten till solceller samt i förlängningen laddstolpar för elbilar. För att solceller skall vara effektivt bör vi införa ”gemensam el” (IMD) i föreningen. Det betyder att vi har ett gemensamt el-abonnemang för alla lägenheter och lokaler. Föreningen byter då ut alla elmätare mot andra som föreningen äger. Som privatpersoner behöver vi sedan inte välja elleverantör eller betala fasta avgifter utan vi betalar till vår förening efter hur mycket el vi förbrukar. Det blir en bra besparing för alla medlemmar att gå över till IMD.

Styrelsen har nu kontakt med ett företag som kan installera ”gemensam el” samt solceller på taken. Den 19 oktober håller vi därför extrastämma i föreningen på Park Astoria kl. 19.00. Beslut om detta bör tas på extrastämman för att styrelsen skall gå vidare med detta. Föreningen bjuder på kaffe och smörgås. Alla medlemmar är välkomna, en röst per lägenhet. Särskild kallelse är distribuerad till varje medlem.

2. Nu är renoveringen av vårt avlopp under källaren klar. Vi har några nycklar till förråd kvar som vi inte riktigt vet vart de går. Saknar ni nyckel till ert förråd? Kontakta Erik Persson (070-620 69 58) så kollar vi om nyckeln finns i vårt förvar.

3. Lokalerna i källaren till 36A, där kommunens hemtjänst tidigare huserade, är nu renoverade. En lokal tror vi att vi har hyresgäst till men den stora lokalen söker vi hyresgäst till. Lokalen har tre kontorsrum, ett ”konferensrum” samt toalett och pentry. Hör av er till styrelsen om ni har en idé om hyresgäst.

 

 

Hälsningar

Styrelsen i BRF Fasanen/Erik Persson