Information om värme och element

30 november 2017 Vintern närmar sig och vi vill inför köldperioden informera om värme och element i lägenheterna.

Varje element har en termostat som känner av temperaturen i rummet och justerar värmen därefter. Det är viktigt att veta följande:

  • Efter att utomhustemperaturen snabbt sjunkit kan det ta några dagar för huset att komma upp i önskad inomhustemperatur. Detta är inget konstigt.
  • Det kan ta längre tid för lägenheterna på de översta våningarna att värmas upp.
  • Elementens termostat måste vara fri: Om den skärmas av av möbler eller skyms av t.ex. gardiner bildas ett rum i rummet där värmen ökar, varpå sensorn sänker temperaturen och rummet blir kallt.
  • Om elementet blir varmt nedtill men förblir kallt upptill behöver det luftas. Vi rekommenderar inte att själv lufta elementet, då vatten kan börja droppa.

För att förebygga problem med element och värme kan man själv motionera termostaten genom att ett par gånger om året vrida vredet fram och tillbaka några gånger. Detta för att undvika att ett stift på insidan fastnar.

Då vi tidigare vintrar sett ett tydligt samband mellan köldknäppar och ökade kostnader för besiktning av fungerande element har vi i år infört en ny rutin, för att undvika onödiga kostnader:

Har du problem med värmen eller elementen, eller tror att elementet behöver luftas, ringer du vår förvaltare Lars Magnusson på 018-18 01 40. Man kontaktar alltså ej längre Upplands Boservice direkt gällande värme och element.

Lägenhetsinnehavare får själva stå för kostnaden, 880 kr, om Upplands Boservice kommer och besiktar i onödan.