Parkering inom föreningens område

Som boende i föreningen så kan du läsa om de olika möjligheterna för parkering nedan. För dig som besöker någon inom föreningen så finns det gatuparkering längst med Gräslöksgatan, Alrunegatan, Kamomillgatan och Fänkålsgatan där kommunens avgift gäller.
Gästparkering på gatan - ansvar Uppsala Kommun

Att parkera inom HSB Brf 53 Gräslöken

Inom föreningen har vi ett relativt bra utbud av parkeringsmöjligheter. Under tiden för den pågående Stamrenoveringen råder dock lite speciella omständigheter som vi hoppas du har överseende med. Tillfälliga grusparkeringsplatser för boendeparkering har anordnats på Fänkålsgatan och Kamomillgatan. 

I föreningen finns:

Boendeparkeringsplatser

Det finns totalt 227 boendeparkeringsplatser där du parkerar med P-tillstånd samt erlägger avgift per timme eller månad. Varje lägenhet har möjlighet att beställa ett boendeparkeringstillstånd utan kostnad och medges köpa ytterligare ett boendeparkeringstillstånd för 500 kr.

Fasta parkeringsplatser

Det finns totalt 611 fasta förhyrningsbara parkeringsplatser - det vill säga att du har en specifik parkeringsplats som du betalar en månadsavgift för. Varje lägenhet medges att hyra max en (1) fast parkeringsplats.

 • 290 st garageplatser med el för motorvärmare
 • 182 st parkeringsplatser med el för motorvärmare
 • 111 st parkeringsplatser utan el 

Motorcykelplatser

Det finns totalt 16 fasta förhyrningsbara platser för motorcykel. Varje lägenhet medges att hyra max en (1) fast motorcykelplats.

 • 5 st motorcykelgarage
 • 10 st motorcykelplatser i garage
 • 1 MC-plats utomhus

Husvagnsplatser

Det finns totalt 12 st husvagnsplatser. Varje lägenhet medges att hyra max en (1) fast husvagnsplats.

Boendeparkering:

Varje lägenhet tilldelas en boendeparkeringstillstånd och medges köpa ytterligare ett boendeparkeringstillstånd för 500 kr. Länk till beställning av boendeparkeringstillstånd

Fordon parkerat på boendeparkering skall ha giltligt boendeparkeringstillstånd klistrat på fordonets vindruta samt ha erlagt parkeringsavgift 5 kr / timme eller 125 kr / månad.

Avgift för boendeparkering kan betalas genom:

 • Kontanter i automat
 • Via Easy Park (Använd koden 5336 - Gräslöken boende)
 • Via internetbank

Med internetbanken betalar du avgiften till Bankgiro 125-2741 eller Plusgiro 463769-0. Meddelande: Bilens registreringsnummer och HSB53 Gräslöken + startdatum. Det tar 2 dagar för registreringen. Om Du vill att det ska gälla från betalningsdag ring Parkia på 018-693330 och anmäl bilens registreringsnummer. Om du redan betalat men bytt bil, meddela Parkia.

För att byta ut ett trasigt boendeparkeringstillstånd (vid tex. bilbyte eller vidrutebyte) kontakta förvaltaren. 

Förhyrda parkeringsplatser & garage:

Genom att logga in på Mitt HSB kan du ställa dig i kö, se din köplats, godkänna hyra av objekt och även säga upp pågående hyresavtal.

Parkeringsavgifter

 • Boendeparkering med boendeparkeringstillstånd 5 kr / timme eller 125 kr / månad
 • Förhyrd parkeringsplats 200 kr / månad
 • Förhyrd parkeringsplats med el för motorvärmare 250 kr / månad
 • Förhyrt garage med el för motorvärmare 350 kr / månad
 • Förhyrt garage med el för motorvärmare (nyare och bättre isolerad) 400 kr / månad
 • Förhyrd motorcykelplats i garage 250 kr / månad
 • Förhyrt motorcykelgarage 300 kr / månad 
 • Förhyrd motorcykelplats utomhus 175 kr / månad
 • Förhyrd husvagnsparkeringsplats 400 kr / månad

Parkeringsföreskrifter

All information du kan behöva samt de regler som gäller för parkering inom föreningen hittar du i "Parkeringsföreskrifter" som du kan ta del av i PDF-dokumentet nedan.

Observera att föreskrifterna kan komma att justeras - så ta en titt då och då för att se gällande föreskrifter. (Förändringar aviseras normal genom "Nyheter" här på hemsidan och genom "Infoblad" som du får i din brevlåda. 

Elbilsladdning

Nuvarande elsystem till parkering och garage är tyvärr inte dimensionerat för laddning av elbilar så i dagsläget är laddning inte möjlig. Laddmöjlighet ingår dock, tillsammans med bland annat solcellsetablering, batterilagring och energiåtervinning, i en energiutredning som vår nya förvaltare kommer genomföra under året med förhoppning om att kunna presentera ett antal investeringsförslag för föreningen att ta ställning till under stämman 2022. Praktisk etablering av elbilsladdning kommer tidigast vara möjlig efter stamrenoveringen när bodetableringen avvecklas i början av 2023  

Frågor kring parkering

Frågor kring köhantering, avtal och avier hänvisas till Upplands Boservice ekonomiforvaltning@boservice.hsb.se  018 - 18 74 02. Fel på garage eller utrustning anmäls till Upplands Boservice felanmälan. Övriga frågor hänvisas till föreningens förvaltare forvaltaren@grasloken.se 018 - 50 00 00