Nyhetsbrev juli 2020

13 juli 2020

Nyhetsbrev HSB Brf 402 Hamnen!

  • Nytt stämmodatum på grund av Covid19 den 26 augusti.
  • Handlingarna kommer att delas ut i månadsskiftet juli/augusti.
  • Väggfriser i trapphusen.

På grund av den rådande Coronapandemin har styrelsen beslutat skjuta stämman till efter sommaren. Den byggande styrelsen ersätts då med en boendestyrelse. Alla handlingar inklusive kallelse och dagordning kommer att delas ut i månadsskiftet juli/augusti. Redan nu ligger årsredovisning och förslag till nya stadgar på föreningens hemsida.

Själva stämman är planerad till den 26 augusti. Om vädret tillåter hålls stämman ute på gården och vid ostadigt väder flyttas den ner i garaget.

I samband med årsstämman har projektledaren för HSB brf 402 Hamnen, Erik Gunnarsson, inbjudits att berätta om uppförandet av kvarteret. Från brädgård till bogård.

Under försommaren har konstnären Christine Ödlund färdigställt och monterat väggfriser i återvunnen sandgjuten aluminium i alla trapphus. Så här beskriver Christine verken:

”Motivet till utformningen av väggfriserna utgår ifrån musik. Friserna är skulpterade för hand och gjutna i återvunnen aluminium där varje del är unik. Dessa är monterade enligt musikaliska principer för ett grafiskt partitur. Varje trappuppgång har sin egen komposition anpassad till utrymmets utformning och praktiska samt musikaliska förutsättningar.  Eftersom jag har en bakgrund som tonsättare av elektroakustisk musik så ligger det nära till hands att arbeta med ljud i partiturform. Walking Score/ Vandringspartitur kan läsas som att jag har placerat ut musikaliska notationer och rytmer i huset. Huset fungerar som notpapper.”

//Styrelsen