Miljöbyggnad Silver

19 oktober 2023 Brf Luthagen Strand har certifierats enligt Miljöbyggnad Silver. Ett tips till dig som köpare - fler och fler banker ger mer fördelaktiga bolån för den som bor i en certifierad byggnad. Kontakta gärna din bank för mer information.

Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Miljöbyggnad Silver innebär att en byggnad presterar en bra bit över de satta värdena så kan den nå upp till Silver. Att certifiera med Miljöbyggnad Silver som mål är en tydlig markering att byggbolaget eller fastighetsägaren är engagerad i miljöfrågor och tänker på den som ska vistas i byggnaden. Här krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre.