Fasadmålning med föregående taktvätt - april/maj-september

11 april 2019 Under april/maj - september kommer samtliga bostadshus samt Gula ladan att målas. Viktigt att alla håller koll i brevlådan - Entreprenören aviserar i din brevlåda när det är dags för ditt hus!

Efter upphandling har vi tecknat avtal med Andres måleri för att genomföra målning av samtliga fasader (ej garage) i föreningen. Fasadtvätt och målning kommer att påbörjas april/maj så snart vädret tillåter och ska vara klart i september.

Fasader och skiljeväggar mellan lägenheter enligt original kommer att målas. Altaner, uteplatser, staket med mera som kompletterats av lägenhetsinnehavaren omfattas inte av entreprenaden.

Andres måleri kommer att avisera när det är dags för din huskropp. Viktigt att du håller koll på brevlådan och har en dialog med dina grannar om du reser bort. Kostnader för förseningar påverkade av att det inte är bortplockat kring de ytor som ska målas kommer att belasta lägenhetsinnehavaren.

Arbetet kommer att påbörjas på den södra gården och löper husvis. Gula ladan målas sist.

Tänk på att:
- Målarna behöver fritt tillträde 1,5 meter ut från fasaden för att kunna utföra sitt arbete.
- För er som har balkong så måste även den rensas när de kommer och målar.
- Träd och buskar får aldrig ligga mot fasaden.
- Rabatter ska aldrig anläggas mot fasad/grund utan måste ha en spalt emellan.

Gula ladan kommer att användas som pausrum dagtid måndag - fredag. Behöver du den under denna tid? Ta en trevlig dialog med arbetsledare på plats, ni kan säkert samsas om platsen.

Målarna kommer att bära personalbricka (ID06) med företagets logga så att vi boende lätt kan se att det är behöriga på plats. Inga målare behöver tillträde in i lägenheterna.  

Inför fasadmålning kommer taken på samtliga bostadshus att högtryckstvättas. Detta genomförs i samma turordning som målningen är planerad. För mer information se informationsblad utlämnat av upphandlat företag, Tello Service Partner AB.

Vi ser fram emot ett smidigt samarbete mellan boende, målare och vädergudar för att möta hösten med fina fräscha fasader.

//Styrelsen