Info till boende i föreningen

01 december 2021

 

Här kommer lite information till boende i huset!

 

 

Under året har vi genomfört radonmätning och OVK (obligatorisk ventilationskontroll) vilket är myndighetskrav. Vi har även haft stamspolning i fastigheten.

Restaurangen har fått en ny hyresgäst som valt att behålla namnet Fröjas Sal.

 

Vi får hoppas att arbetet på gatan snart är över men det är inget som vi själva styr över. Det har medfört värme- och vattenavstängningar.

 

Uppsala kommun kommer att kraftigt höja avfallstaxan från 1 januari 2022. Det gäller det brännbara avfallet som numera benämns restavfall. Anledningen är att man vill få avfallet bättre sorterat.

Förpackningar (papper, plast, glas och metall) ska noga sorteras i respektive kärl och matavfall ska läggas i papperspåse i avsett kärl. Tidningar läggs i det mindre rummet längst till vänster i gårdshuset.

Det är viktigt att alla hjälper till och är noggranna med sina sopor så vi slipper extra kostnader utöver de vi redan har.

Samtidigt påminner vi om att inte hälla ut fett i avloppet utan torka upp det med papper och lägga i matavfallspåsen. Detta för att undvika stopp i ledningarna.

 

På gården är det inte tillåtet att parkera bilar, endast i- och urlastning tillåts.

Cyklar ska placeras i cykelställ eller cykelrummet i gårdshuset.

Vi vill också påminna om att tvättstugan ska städas när man använt den.

 

En bostadsrättsförening är mycket mer än bara ett boende. När man köper en bostadsrätt blir man medlem i en förening och det medför ansvar.

Styrelsen har i uppdrag att förvalta föreningen, men alla boende ansvarar gemensamt för att boendet blir så trivsamt och bra som möjligt. Det gäller också att vårda gemensamma utrymmen och undvika onödigt slitage. Underhåll och reparationer påverkar oss alla ekonomiskt.

Vår förening har och har länge haft en bra stabil ekonomi men ju äldre huset blir desto större är risken för oönskade händelser.

 

Till våren är det dags för föreningsstämma igen. Då hoppas vi att den kan hållas inomhus och att många kan och vill komma. Via motioner kan man lämna förslag som tas upp på stämman. Motioner till 2022 års stämma ska vara styrelsen tillhanda senast 31 december 2021.

 

Ett sätt att ta ansvar för sitt boende är att arbeta i styrelsen. Vid senaste stämman kunde vi inte välja någon valberedning, ingen var intresserad. Det betyder att Du som har lust att engagera dig kan höra av dig till föreningens ordförande eller sekreterare. Vi behöver bli fler!

 

 

Med önskan om en fin advent och God Jul!

 

Styrelsen för HSB 68 Pendeln

Bo Brännlund, ordförande

Yousef Tourang, vice ordförande

Margareta Ring, sekreterare