Information om vattenkostnader med mera

20 februari 2024
Uppsala Vatten höjde brukningstaxan med 28% från 1 januari 2024.
Avgiften för vatten och avlopp består av tre olika delar; (1) fast avgift, (2) lägenhetsavgift och (3) förbrukningsavgift. Styrelsen fick information om detta i mitten av december och hann därför inte kalkylera in det inför 2024-års budget. Höjningen av brukningstaxan anses hög och kommer att ha påverkan på föreningens ekonomi, motsvarande ca 2,5% på avgiften. Styrelsen uppmanar medlemmarna att tänka på vattenkonsumtionen, särskilt varmvatten som även belastar energiförbrukning. Att debitera varje hushåll för sin egen vattenkonsumtion (likt vi gör för elförbrukningen) är idag inte tekniskt möjligt utan kommer mest troligt att diskuteras vid nästa stamrenovering, längre fram i tiden.

Skador på miljöstugor
På grund av att fordon har kört in i våra miljöstugor så har skador på fasad och tak skett som måste fixas under våren. Styrelsen har beslutat att placera stenar på gräsytorna intill miljöstugor i syfte att skydda dem. Det vill säga, istället för att råka backa/köra in i väggen så kommer förhoppningsvis stenarna istället att ta smällen. Stenarna kommer att läggas dit inom några veckor. Om boende är nyfikna på vad det är för skador så kan man gå till miljöstugan vid hus 37 för att se skadorna.  

Nytt telefonnummer och ändrade tider för att ringa vicevärden.
Nya rutiner för att nå vicevärden på telefon. Vicevärden nås på telefonnummer
0735 20 25 84, vardagar mellan klockan 09 och 12.  

Föreningsstämma 11/4 klockan 19:00, samlingslokalen hus 37.
Föreningens ordinarie årsstämma kommer att ske torsdagen den 11 april klockan 19:00 i föreningslokalen i hus 37. Styrelsen önskar att så många medlemmar som möjligt kan delta.

Uppdatera kontaktuppgifter i Mitt HSB
Det är viktigt att styrelsen har tillgång till telefonnummer samt mejladress till alla medlemmar, det kan både handla om akuta situationer kring tex vattenläcka för en specifik lägenhet eller generell information från styrelsen. Observera att ni som använt Bredbandsbolagets gamla mejladress, att den nu är avvecklad, så hade ni en adress som slutade på @bredband.net, så är den inte lägre i funktion och måste bytas. Logga in på https://mitthsb.hsb.se/ - Mina sidor –Min profil, där du kontrollerar/uppdaterar till aktuella uppgifter.

 


Till nyhetslistan