Justering av avgifter 2023

18 december 2022 Styrelsen har, med hänvisning till ökade kostnader för räntor, fastighetsskötsel samt el och värme, i samråd med ekonomisk förvaltare beslutat om avgiftshöjningar från den 1 april 2023.

Bostadsrättsföreningarna i Sverige, vilket även inkluderar BRF Växtriket, har under en lång tid åtnjutit  ett lågt ränteläge och låga energipriser. Detta har nu drastiskt ändrats till en våg av kostnadsökningar, både stora och små, på flera områden.

Styrelsen har i samarbete med ekonomisk förvaltare tittat på förväntade kostnader för 2023 och relevanta nyckeltal som används för att se om en förening har en god ekonomisk grund och är hållbar och därefter sammanställt en budget. Den budget som styrelsen beslutat om innehåller bland annat ökade kostnader för räntor, fastighetsskötsel samt el och värme. 

Styrelsen har med hänvisning till de ökade kostnaderna beslutat om en höjning av avgifterna enligt nedan från och med den 1 april 2023. Höjningen är försiktig på grund av den osäkerhet som råder och ger ett budgeterat underskott på 303 000 kr efter avskrivningar och avsättning till underhållsfond för 2023, vilket är kortsiktigt acceptabelt. 

Prognosen för 2022 är ett positivt resultat.

Aktuella avgiftshöjningar 

  • Årsavgift bostad: 3 procent
  • Garage: 70kr/månad
  • Parkeringsplats: 50kr/månad

Vid frågor kontakta styrelsen via styrelsen@brfvaxtriket.se