Nya rutiner för våra gemensamma tvättstugor

24 januari 2021 Från 1 februari 2021 införs ett nytt boknings- och betalsystem för våra gemensamma tvättstugor i BRF Växtriket.

De senaste två åren har våra gemensamma tvättstugor fått en rejäl uppgradering. Nya mer effektiva maskiner har ersatt de gamla som var slitna. Då många medlemmar också uttryckt behov av att kunna tvätta allergifritt är de nya tvättmaskinerna utrustade med automatisk dosering av tvätt- och sköljmedel, helt fria från parfym och allergena ämnen. De är godkända av såväl Svanen som de nordiska ländernas Astma- och allergiförbund. Detta har hittills varit gratis, men från den 1 februari kommer vi att debitera en kostnad på 25 kronor per tvättpass. Styrelsen anser att det är rimligt att de som använder tvättstugorna lämnar ett bidrag till föreningens ökade kostnader, som till större delen betalas genom årsavgiften. Avgiften kommer automatiskt att tas ut i efterskott via månadsavgiften.

Nu införs dessutom ett nytt bokningssystem som ger en bättre översikt över lediga tvättider i alla stugor och möjliggör bokning, förutom i tvättstugorna även via app i en mobil enhet.

För att boka tvättid och sedan komma in i tvättstugorna behövs fr.o.m. 1 februari en s.k. tagg.
Det är en plastbricka som tillhör lägenheten och som kommer att kunna finnas för kvittering vid tiderna nedan på expeditionen Dalaresan 16, vänligen håll avstånd:

Måndag 25/1: kl.18-19
Tisdag 26/1: kl.18-19
Onsdag 27/1: kl.18-19
Torsdag 28/1: kl.10-12
Lördag 30/1: kl.13-14

Glöm inte att hämta ut en tagg nu om ni vill kunna använda en tvättstuga den närmaste tiden,
ni som har en bokad tid med kolv from 1 februari behöver hämta ut den nya taggen och
boka om tiden i nya systemet.

Taggen fungerar som elektronisk nyckel både till den yttre och den inre dörren i tvättstugorna. 
Man kan bara komma in i tvättstugan under den tid man bokat.
En bokad tid som inte startats 30min efter passets starttid avbokas automatiskt.

En beskrivning av hur systemet fungerar finns i bifogade blad samt uppsatta bredvid varje bokningstavla. Systemet är sedan till stor del självinstruerande. Om du behöver mera hjälp under uppstart kan du ringa den styrelsemedlem som ansvarar för hjälp för den tvättstuga du skall boka tid i:

Dalaresan 3: Tore Stenström, Dalaresan 1, 0707- 78 50 65
Dalaresan 14:
Mona Yaghi, Dalaresan 10, 0703- 91 87 57
Dalaresan 36:
Kjell Jaredal, Hollandsresan 165, 0706- 198 198
Ölandsresan 158: Johan Nilsson, Ölandsresan 156, 0735- 69 68 04

För att ladda ned en app till mobilen skall man t.ex. med mobilen fotografera en QR-kod som finns på bokningstavlan. Bokningstavlorna kommer också att användas för att lämna annan information bl.a. sådant som även lämnas via hemsidan. Vi uppmanar därför alla att hämta ut en tagg, även de som inte skall tvätta den närmaste tiden.

OBS att det inte är tillåtet att använda egna tvättmedel i maskinerna. Dels medför detta risk för allergiproblem för nästa användare, dels är överdosering av tvättmedel den största och vanligaste orsaken till skador på maskinerna, vilket kan medföra stora kostnader för föreningen.