Hultetnytt februari 2024

09 april 2024

Våren är på ingång, dagarna har blivit längre och ljuset återvänder. Vintern har satt sina spår, det är mycket grus på gångvägarna som lätt följer med in i trapphusen. För brandskyddet och vår städpersonals skull låt dörrmattorna stanna på insidan.

Medlemsmöte hålls den 13 mars klockan 18.30 i fritidslokalen. Vi bjuder på fika och berättar om vad som är på gång i Hultet.

Reliningen av Långåkern 39-41 är nu klar. Endast lite efterarbete med städning och återställning återstår.

Dörrhandtag till några tvättstugor har blivit utbytta. Detta på grund av att låsen blivit slitna.

Planering för nytt system vid lån av bomnyckel pågår. Det beräknas bli klart under våren.

Dörrlarm sätts upp inom kort på slumpvis utvalda portar.

Tvättstugorna denna fantastiska förmån att ha i varje uppgång, ställer till problem när de som använt tvättstugan inte städar efter sig eller tar med sitt eget skräp som t.ex. förpackningar av olika slag. Regler för tvättstugan sitter på anslagstavlan på utsidan. Dessa skall följas för allas trevnad. Styrelsen har fått många klagomål på att det inte städas ordentligt och att man sätter upp sig på flera tvättpass innan pågående är avslutat vilket inte är tillåtet.

När det gäller andrahandsuthyrning skall ansökan lämnas till styrelsen för beslut. De skäl som kan beviljas är att man studerar eller arbetar på annan ort eller önskar provsambo. Vårt godkännande i de fall vi beviljat ansökan görs på ett år. Studier eller arbete på annan ort skall kunna verifieras.

Under våren kommer HSB´s trädgårdsgrupp att göra i ordning de rabatter som medlemmar önskat. Det blir plantering av blommande perenner på ena sidan och gräs sätts på den andra. Sen sköts rabatten av HSB. Finns det buskar i de rabatterna kommer de att tas tillvara och planteras inom området.

Vilken succé beskrev deltagare som medverkat i Vinprovningen att kvällen var. Fin gemenskap, många glada skratt och nya kunskaper om vin. Ett stort tack till Håkan och Stig som anordnat detta.