Kabel-TV från och med den 27 mars 2024 (uppdaterad den 21 mars 2024)

12 februari 2024 Från och med den 27 mars 2024 kommer AB Sappa att leverera kabel-TV via TV-uttaget som normalt finns i vardagsrummet. På grund av påskhelgen kommer skiftet att ske redan den 27 mars i stället för den 1 april, som tidigare meddelats.

Utbudet kommer att vara i huvudsak detsamma som det utbud som ComHem/Tele2 nu levererar. Det basutbud som ni får kommer att vara i HD-format under förutsättning att kanalens sändningar är i detta format. Lokalkanalen Öppna kanalen Göteborg försvinner troligtvis medan TV10 och Discovery tillkommer. Avsikten var att Paramount skulle tillkomma men den kanalen sänds inte längre över Sverige. Därför har vi istället fått Discovery. Det krävs ingen speciell utrustning för att ta emot basutbudet. TV:n måste dock kunna ta emot digitala sändningar.

Sedan finns det möjlighet att abonnera på ytterligare kanaler hos Sappa.

OBS! Om det är någon som fortfarande abonnerar på bredband från ComHem/Tele2 via kabel-TV-uttaget, blir det inte möjligt att få bredband från kabel-TV-uttaget från den 27 mars 2024. Då blir det bara möjligt att få bredband från bredbandsuttaget, som i regel finns i hallen. Kostnaden för detta bredband ingår i avgiften för lägenheten och kräver inget abonnemang.

Nedan finns ett informationsblad från Sappa om TV-utbudet m.m.


Till nyhetslistan