Styrelsens månadsbrev maj 2023

16 maj 2023

 

 

Siste april sjöngs våren traditionsenligt in av Malmö Kvartettsångsällskap på 42- blå gården. Nu står sommaren för dörren och våra gårdar är så vackra och inbjudande. 
Ett annat sommartecken är att det dra ihop sig till föreningsstämma. Boka in den 13/6 - 23 från kl 18:30 på Kockum Fritid.

 

Vi räknar också med att kunna ge en vägledning om den nya tomträttsavgäldens storlek. Den avgiften blir troligen vår enskilt största utgiftspost framöver! Välkommen att göra din stämma hörd och mingla med dina grannar.

 
Arbetet med övernattningsrummen är i slutfasen och vi hoppas snart få dem möblerade och tillgänglig för bokning, på samma ställe som vi idag bokar tvättstugorna och fritidslokalen.
Den nya Fritidslokalen, på 60 kvm kan du läsa mer om på hemsidan.

Fjärrvärme – EON Vi kan glädja oss med att vi som förening minskat vår förbrukning av fjärrvärme mellan okt-22 – mars-23 med ca 550 000 kWh vilket är ca 22 % mindre än föregående år!

Vänligen håll dörrarna stängda till torkrum och tvättstuga dels för att minska ”ljudspillet” till omgivningen dels för att minska kostnaderna för energi om avfuktarna måste bearbeta en större mängd luft vilket blir fallet om dörren är öppen. Det tar också längre tid för tvätten att torka. Tänk på både grannarna och miljön. Om dörren är stängd när du anländer så måste du blippa din tagg och därmed aktiveras tiden som då inte avbokas efter 70 min. Taggen måste alltid blippas – även om dörren råkar stå öppen när du anländer.

Arbetet med solpanelerna går framåt och första sektionen är i princip klar för driftsättning inom kort. Tyvärr gick ett antal av våra fina stenplattor sönder vid parkeringen när den tunga kranbilen skulle lyfta upp solpanelerna men det kommer entreprenören att åtgärda.

Den uppskattade cykelpumpen som alla kan använda finns mitt i föreningen vid källarnedgången 36 F.

Reservera några timmar på eftermiddagen den 26/8–23 för lite festligheter när vi ska fira att föreningen fyller 70-år. Vi kommer ha både barn- och vuxenaktiviteter på föreningen den dagen. 

 Styrelsen & Förvaltningen önskar alla en skön vår!