Styrelsens månadsbrev november

03 december 2019

Hej, 

Terminens näst sista styrelsemöte är lagt till handlingarna. Det var ett återigen ett riktigt bra möte där vi både träffade representanter för valberedningen samt föreningens HSB ekonom. Fokus för dagen var föreningens budget som styrelsen gick igenom i detalj tillsammans med föreningens HSB ekonom. Föreningen ser ut att ha en stabil ekonomi även när vi ser på de kommande 5 åren. Vi kommer fortsatt ha bra nyckeltal i bokslutet vilket kommer göra våra lägenheter fortsatt attraktiva för köpare framöver. Avgiftshöjningen för 2020 blir som föregående år 3 % fr o m 1/1–2020. Det är samma nivå på höjningen som våra grannföreningar Pukan och Trumman också planerar att höja. 

 

Det näst sista uppstartsmötet gällande reliningen gick av stapeln den 7/11 i aulan på Slottis och det blev välbesökt närmare 110 person var där och lyssnade när Proline informerade. Fr o m januari 2020 så börjar Proline, team nr 2, jobba från MellanhedsgårdenLäs mer om avloppsrenoveringen påhttps://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/relining/ 

 

Fastigheten: Kallt i lägenheten? 1. Checka elementen – om något är fel så hör av dig till fastighetskontoret via en felanmälan – det kostar inget att få hjälp med elementen. 

2. Se över skicket på fönsternas dammlister – om de är porösa och faller sönder är det hög tid att byta. Önskar du få hjälp så går det att beställa tjänsten via förvaltningen mot en kostnad om 350 kr/tim exklusive dammlisterna.  

3. Om du har en källardörr som stör när den slår igen så hör av dig till förvaltningen, via felanmälan, så kan vi byta dörrstängaren så dörren får en mjukare stängning och därmed inte stör dig.   

 

Felanmälan: Om du ser något som är fel som har med föreningen att göra – gör en felanmälan. Först då kan förvaltningen se att något är fel och åtgärda ärendet. Det gör inget att 5 personer anmäler samma sak – men om ingen gör det så förblir felet kvar. Strular dina element – hör av dig på samma sätt- det kostar inte att höra av sig och få hjälp med elementen. 

 

Miljöhusen: Vi närmar oss raskt juletid när det slängs mer sopor än vanligt – så vänligen vik ihop kartonger så de tar mindre plats och i övrigt respektera reglerna i miljöhusenDet kostar oss extra pengar när det inte fungerar – pengar som slutligen vi alla får betala genom höjda avgifter!

 

ValberedningenVill du sitta i styrelsen eller vara internrevisor för Brf Erikslust så är du alltid välkommen att höra av dig till valberedningen för att erhålla mer information.  

  

 

 

GårdarnaFörra året fick inte Malmö någon vinter enligt meteorologerna … den turen/ oturen får vi kanske inte i år. Avtal är tecknat med Sydsverige entreprenad om snöröjning i vinter. 

Vi har ett funktionsavtal som innebär att har det t ex snöat under natten så ska det var röjt/halkbekämpat tills de boende, vid 07-tiden går till sina jobb. Sedan ska det vara framkomligt när de boende kommer hem mot kvällen. Vi har även bett dem att hålla farten nere på fyrhjulingarna när dem kör mellan husblocken då det ekar så mycket. Detta gäller speciellt nattetid.  

 

Öppet hus: Det var många intressanta samtal och möten som tog plats den 21/11–19 när vi hade öppet hus i fritidslokalen. Vi tackar alla som tog sig tiden att komma och träffa oss i styrelsen. När vi har öppet hus finns ingen agenda – du kan lyfta just dina frågor. 

 

Hjälpa, Sälja & Byta! Kan du hjälpa dina grannar? Har du något du behöver hjälp med eller vill sälja något? Läs mer på Hjälpa, Sälja & Byta: https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/vart-boende/saljabyta/. Fundera på vad du kan bidra med…? 

 

 

Felanmälan: Vardagar 0700–1600, till Sydsverige Entrepenad AB, Telefon 040-630 62 50 
Webb sydsverige1.tiberg.com 

 

Container service: Sista helgen i november har vi containern på plats! 

 

Vänliga hälsningar Styrelsen 


Till nyhetslistan