Åtgärder för ökad trygghet

19 januari 2024 Det blir ingen kamerabevakning i garaget just nu. Men belysning vid garagenedfarten förbättras och tiden entrédörrarna och garageporten står öppen har kortats ner.

Med det här inlägget vill styrelsen i föreningen och förvaltningen på HSB uppdatera er medlemmar om vilka åtgärder som vidtagits efter incidenten som inträffade i föreningen den 7 december

Uppgiften att öka både säkerhet och trygghet i föreningen blev direkt ett prioriterat arbete för så väl styrelsen som förvaltningen. Installation av ett kamerabevakningssystem kom genast på tal, offerter inhämtades och diskussionerna blev långa. Beslutet landa i att inte installera ett kamerabevakningssystem i dagsläget då det kräver ett stort arbete och framförallt en stor kostnad för att få igång ett välfungerande system. Men samtidigt vill styrelsen understryka att diskussionen om en installation av kameror mycket väl kan komma på tal igen framöver. 

De åtgärder som däremot är utförda är följande:

  • Tiden för garageporten att åter gå ner igen efter att den öppnats har setts över. Garageporten står öppen i 15 sekunder innan den stängs igen. Det går inte att korta ner tiden ytterligare. Här är det viktigt att alla i föreningen hjälps åt att säkerställa det inte följer med någon obehörig in i garaget när vi åker in eller ut. 
  • Entrédörrarna i trapphusen har också setts över för att så mycket som möjligt korta ner tiden dörrarna står öppna. Även här är det viktigt att alla hjälps åt och är på sin vakt för att inte släppa in obehöriga personer i trapphusen. Viktigt är också att ser man t.ex. en papperstuss i låset på dörren plocka bort den, ligger det någon liten sten i vägen för att dörren ska gå igen ordentligt - ta bort stenen! 
  • Belysningen vid garagenedfarten kommer förbättras. Nya armaturer och lampor är beställda och väntas monteras inom kort. 

Har ni frågor eller funderingar är ni som vanligt välkomna att höra av er!

Vänliga hälsningar 
Styrelsen, brf Kaptenen & 
Förvaltningen, HSB Malmö