Info till dig som boende

03 maj 2019 Nedan har vi samlat de mest återkommande frågorna och deras svar.

Vindskydd vid entréer
Under juni månad kommer det att monteras vindskydd vid entrén till Rosengrens gata 5 samt ingången på innergården till Rosengrens gata 3 A.
Vid hård vind innan vindskydden är på plats vill vi hänvisa att använda entréer mot gränden och att boende på Rosengrens gata 5 går genom garaget.

Cykelparkering innergård
På innergården mellan Lilla och Stora Kajhuset kommer det att finnas 48 + 6 cykelplatser. I nuläget är enbart ett 30-tal på plats men ytterligare kompletteringar kommer att göras efter hand att gård och gångvägar färdigställs.

Cykelparkering i källarförråden
I brf Kaptenen är tanken att källarförråden ska få plats med minst en cykel. Det är med anledning av detta som förråden är minst en kvadratmeter större än vad som föreskrivs i SIS (Swedish Standards Institute, en organisation som driver och samordnar standardisering i Sverige).

Väg mellan Lilla Kajhuset och Terrasshuset
I början av juni kommer det att öppnas upp en permanent liten väg mellan Lilla Kajhuset och Terrasshuset.
I skrivandets stund är en liten smitväg öppnad med anledning av att arbetet med gångstråket vid miljöhuset påbörjats. Mer info finns i trappuppgångarna.

Asfaltering av gränden vid Rosengrens gata 3 A och 3 B
Preliminärt kommer gränden att asfalteras under vecka 26 och 27. Vägen kommer att stängas av under tiden. Mer info kommer när det närmar sig.

Klinker på balkong
Det går att lägga klinker på balkongerna. Tänk på att välja en platta och fog som är anpassat för utomhusklimatet.

Markiser på balkong, uteplats och terrass
Fasaderna är inte konstruerade för markiser så tyvärr är det inte möjligt att montera markiser i bostadsrättsföreningen.