Information om föreningens nya skadedjursavtal med Anticimex

13 september 2023 Föreningen har nyligen ingått ett skadedjursavtal med Anticimex för att bekämpa gnagare i vårt område. Nedan har vi sammanställt matnyttig information till dig som boende relaterat till denna insatts.

Vad innebär skadedjursavtalet med Anticimex?

Det nya skadedjursavtalet är en viktig åtgärd för att säkerställa att föreningens bostadsområde är fritt från gnagare. Avtalet omfattar både förebyggande och aktiv bekämpning av gnagare i utomhusmiljön, vilket innebär att Anticimex har placerat två elektroniska smartboxar på föreningen. Dessa smartboxar är uppkopplade och ger oss möjlighet att följa resultatet i realtid.

Var är smartboxarna placerade?

Anticimex har placerat smartboxarna strategiskt för att säkerställa en effektiv bekämpning av gnagare. Den första smartboxen finns vid det stora miljöhuset, och den andra vid bänken på gården mellan Rosengrens gata 3 och 5. Dessa platser valdes med omsorg för att maximera effektiviteten och minska risken för gnagarproblem.

Varför är detta viktigt för föreningen?

Bekämpning av skadedjur, särskilt gnagare, är av avgörande betydelse för vår förenings trivsel och hälsa. Gnagare kan orsaka skador på fastigheter, sprida sjukdomar och påverka den allmänna trivseln i området. Genom att ha detta avtal på plats, kan vi aktivt förebygga och bekämpa problem innan de blir allvarliga.

Hur fungerar smartboxarna?

Smartboxarna är utrustade med den senaste teknologin och använder sig av effektiva metoder för att locka och fånga gnagare. Dessa fällor är giftfria för att säkerställa att hundar eller andra husdjur inte tar skada av dem.

Vad kan medlemmarna göra?

Vi uppmanar alla medlemmar att vara försiktiga med att inte lämna matrester eller avfall ute som kan attrahera gnagare. Skulle man observera några gnagaraktiviteter tar man kontakt med förvaltningen.

Viktigt att notera!

Föreningen har redan råttfällor kopplade till avloppsrören för att hantera eventuella skadedjur inomhus. Detta nya avtal med Anticimex fokuserar specifikt på utemiljön.

Vi är övertygade om att detta skadedjursavtal kommer att gynna föreningen och dig som boende, samt bidra till att förbättra föreningens boendemiljö. Om du har några frågor eller funderingar om avtalet, tveka inte att kontakta förvaltningen.