KALLELSE TILL 2-ÅRS GARANTIBESIKTNING

05 oktober 2021 Till dig som bor i Terrasshuset i HSB brf Kaptenen

Entreprenadgarantin för bostadsrättsföreningen Kaptenen är fem år och löper ut under 2024.

Efter cirka två år utför vi vanligtvis en garantibesiktning. Vid denna besiktning kontrollerar vi om det tillkommit några nya garanti- eller funktionsfel. Exempel på garanti- och funktionsfel är sprickor i väggar och tak, att fönster och dörrar inte går att öppna/stänga ordentligt eller att ventilationen inte fungerar som den ska. Observera att skönhetsanmärkningar, exempelvis fläckar och skador på parkettgolv, tapeter, bänkskivor, skåpsluckor, inte räknas som en garantianmärkning.

Besiktningen i korthet

Besiktningen utförs av oberoende besiktningsförrättare Anders Ekblad. Det är besiktningsförrättaren som avgör om en anmärkning är ett fel som omfattas av garantin eller ej. Felen noteras i ett besiktningsprotokoll som du får ta del av. Förutom Anders deltar även representanter från entreprenören Peab och HSB.

 

Praktiska detaljer

-          Även om restriktionerna lättats vill vi arbeta för att motverka smittspridning och därför är besiktningsteamet begränsat. Medverkande är besiktningsförrättaren samt en representant från totalentreprenören Peab och upp till två representanter från HSB. Vi önskar att endast en bostadsrättsinnehavare vistas i lägenheten under besiktningen. Vid minsta tecken på symtom, kontakta oss via kaptenen.forvaltningmalmo@hsb.se.

-          Vid besiktningen utgår besiktningsförrättaren från eventuella felanmälningar som du anmält. Felanmälningar som lämnas efter den 20 oktober 2021 kommer inte att tas upp på besiktningen.

-          Besiktningen tar cirka 15 minuter per lägenhet. Tiderna som anges nedan är preliminära och det kan hända att vi kommer något före eller efter utsatt tid. Observera att tiden inte går att ändra utan du eller någon som företräder dig måste vara hemma på utsatt tid.

-          Protokoll från besiktningen delas ut cirka två veckor efter sista besiktningstillfället. Därefter påbörjas arbetet med att åtgärda anmärkningar.


Till nyhetslistan