Kort sammanfattning från infomötet den 15/1

21 januari 2019 Här följer en kortfattad sammanfattning från infomötet inför inflyttning i Lilla och Stora Kajhuset.

Medlem i HSB
HSB är Sveriges största bostadskooperation med mer än 600 000 medlemmar och över 3 900 bostadsrättsföreningar över hela landet. Våra verksamhetsområden är byggande, förvaltning och bosparande. Varje år bygger vi mellan 1 200 och 1 500 lägenheter och förvaltar 360 000 lägenheter i hela landet.

I bara HSB Malmö har vi cirka 50 000 enskilda medlemmar. Medlemskapet i HSB ger många fördelar, förutom möjligheten att bospara finns det en rad olika förmåner och erbjudanden att ta del av. Bland annat en väldigt förmånlig hemförsäkring hos Länsförsäkringar. Men det finns även erbjudanden om flyttstädning, magasinering och annat behövligt i samband med en flytt. Mer info finns på hsb.se/malmo

Bo i en bostadsrätt
Vad det innebär att bo i en bostadsrätt är inte alltid självklart. Vilka rättigheter och skyldigheter har jag? Hur kan jag påverka vad som händer i min förening?
Läs mer och gå den interaktiva utbildningen (fyra minuter lång) på hsb.se/malmo.

Mitt HSB
Genom att logga in med Bank-ID från startsidan; hsb.se/malmo uppe i högra hörnet på den svarta knappen så kommer du till ett läge som vi kallar ”Mitt HSB”. Där hittar du information som är specifik för just ditt medlemskap och boende.

Under fliken ”mina sidor” hittar du bland annat dina avgiftsavier, pantsättningar, felanmälningar och andra dokument som rör ditt boende. Om du bosparar så hittar du poänguppräkning och saldo på ditt konto under fliken Bospar.

Denna sidan är behörighetsstyrd så om du i framtiden kommer att engagera dig i styrelsearbetet i din förening så är det även här som du hittar information kring ditt uppdrag, såsom föreningens fakturor, överlåtelser och mycket mer.

Byggande styrelsen
Under byggnationen består bostadsrättsföreningen av en byggande styrelse som är utsedd av HSB Malmös styrelse. Senast tre månader efter sista inflyttning hålls det en inflyttningsstämma där två av bostadsrättsföreningens medlemmar väljs in. Ytterliggare medlemmar väljs in i styrelsen på överlämningsstämman som kommer cirka ett år senare.

En av de mest uppskattade medlemsförmånerna är HSB ledamoten. HSB ledamoten är en del av bostadsrättsföreningens styrelse och är tillsatt för att tillvarata medlemmarnas ekonomiska intressen. Till skillnad från övriga medlemmar i styrelsen (som väljs av bostadsrättsföreningens medlemmar), tillsätts HSB ledamoten av HSB Malmös styrelse.

Är du intresserad av styrelsearbetet? Vill nominera dig själv eller någon annan till ett styrelseuppdrag eller samarbetskommitté? Kontakta den byggande styrelsens ordförande Kenneth Kalläne via mejl kenneth.kallane@hsb.se.

Förvaltning via HSB
HSB hjälper till med allt som rör bostadsrättsföreningen, stora som små utmaningar. Bostadsrättsföreningen köper ekonomiska tjänster, tekniska tjänster och fastighetsservice. Precis som boende är bostadsrättsföreningen medlemmar i HSB. I det medlemsskapet ingår också flera förmåner, till exempel juridisk rådgivning.

I bostadsrättsföreningen kommer Fredrik Krook arbeta som vicevärd och Backer Khalil fastighetsskötare. Båda kommer att medverka vid nyckelutlämningen den 1 mars.

Status byggnation
Aktuell inflyttningsinfo finns under fliken Inför inflyttning i menyn.

Glöm inte att teckna hemförsäkring från och med den 1 mars!

Besiktning
Mer info om besiktning finns under fliken Din bostad i menyn.

TV, tele och bredband via Bahnhof
Bahnhofs tjänster finns under fliken Din bostad i menyn.

Handelsbanken Limhamn
Handelsbanken Limhamn erbjuder dig som boende förmånlig finansiering. Kontaktpersoner finns under fliken Inför inflyttning i menyn.