Hej medlemmar i Brf Vattenbrynet!

15 mars 2023
TILL DIG SOM BOR I HSB BRF VATTENBRYNET
HEJ MEDLEM!
Här är årets första nyhetsbrev. Vi i styrelsen planerar att skicka ut fyra nyhetsbrev om året och syftet är att det ska bli enklare för dig som medlem att ta del av allt som är på gång i föreningen. Ha gärna för vana att gå in på vår brf-hemsida, hsb.se/malmo/vattenbrynet, för att ta del av senaste nytt. Trevlig läsning!

FELANMÄLAN SKER VIA BRF-HEMSIDAN
Här kommer en vänlig påminnelse om att du anmäler eventuella fel via formuläret på vår på brf-hemsidan. Detta för att underlätta och effektivisera processen vid garantiärende.

Gäller det vitvaror anmäler du det direkt till entreprenören (läs mer om det här).

Om du ska göra en felanmälan, tänk på att göra den så komplett och noggrann du kan med text och bilder redan från början. Saknas det information kommer du att behöva komplettera ditt ärende, vilket kan göra att ärendet tar längre tid att hantera.

Till formuläret för garantiärende och felanmälan

ELPRISSTÖD – VAD HÄNDER?
Nu i februari har Försäkringskassan börjat arbetet med att betala ut elprisstöd till svenska hushåll. Däremot är det fortfarande oklart hur och när vi som bostadsrättsföreningen får ta del av stödet. Vi återkommer med information när vi vet mer hur detta ska hanteras.

Artikel på hsb.se: Här reder vi ut vilka som kommer att få ta del av stödet
INGLASADE BALKONGER
Bygglovet för inglasning av balkonger är nu utfärdad. Stadsbyggnadskontoret har efterfrågat några slutgiltiga kompletteringar innan vi får startbesked.
TRAPPUPPGÅNGAR SKA MÅLAS
Sedan tidigare har vi beställt målning av trappuppgångar, det är ombokat till någon gång under våren. Vi återkommer när vi vet exakt datum.
PARKERA PÅ TILLÅTNA PLATSER
Vi har nu skrivit avtal med Aimo park som kommer att bevaka bostadsrättsföreningens parkeringsplatser.

Här är en vänlig påminnelse om vikten av att vi parkerar inom tillåtna platser.
Läs mer om parkering här.

KOM IHÅG DINA FÖRMÅNER OCH ERBJUDANDEN
Som medlem är du en del av Sveriges största boendeaktör med många fördelar. Du har möjlighet att bospara, ett enkelt och tryggt sätt att spara till ett framtida boende till dig själv, dina barn eller en annan närstående. Genom medlemskapet får du också erbjudanden, juridisk rådgivning och såklart möjlighet att påverka, både där du bor men också HSB i stort.

Läs mer om erbjudande och rådgivning här

KONTAKTA STYRELSEN?
Om du vill komma i kontakt med styrelsen nås vi enklast via mejl på vattenbrynet.forvaltningmalmo@hsb.se. Det är förvaltaren som bevakar mejlen, och om något ska till styrelsen så vidarebefodras detta.

ÖVRIGA FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR?
Vi uppdaterar ofta föreningens hemsida med allt som rör boendet, besök hsb.se/malmo/vattenbrynet. Dessutom finns vanliga frågor och svar på HSB Malmös hemsida.

Om du inte hittar det du söker är du välkommen att mejla förvaltarna på vattenbrynet.forvaltningmalmo@hsb.se.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen i samarbete med förvaltarna
HSB brf Vattenbrynet