Kallelse till syn efter inflyttning hus 5

23 maj 2022 Synen är en extra åtgärd för att du som köpare ska få tillfälle att ta upp saker du upptäckt i din lägenhet efter att lägenheten tagits i bruk. Under synen kommer vi till dig som så önskar. Du kan välja att avstå ett besök.

Synen genomförs av besiktningsförrättaren Anders Ekblad och protokollförs. Här har du möjlighet att anmäla funktionsfel som upptäckts efter att du flyttat in. Fel som uppenbarligen orsakats efter inflyttningen, till exempel repor i golv och väggar, går inte att notera som ett fel. Synen omfattar inte heller material och utförande som redan kontrollerats vid slutbesiktningen, till exempel ojämnheter och finish. Besiktningsförrättaren kontrollerar också att eventuella anmärkningar som noterats i slutbesiktningsprotokollet har åtgärdats. 

Praktiska detaljer

  • Medverkande vid synen är besiktningsförrättare Anders Ekblad samt representant från HSB respektive totalentreprenör Veidekke. Vid tecken på sjukdomssymtom, kontakta förvaltningen.
  • Vid synen utgår besiktningsförrättaren från de felanmälningar som du anmält. 
  • Synen tar ca. 10-20 minuter per lägenhet beroende av lägenhetens storlek. 
  • Observera att datum och tid inte går att ändra utan du eller någon som företräder dig måste vara hemma på utsatt tid. 
  •  Kan du inte vara hemma kan du sätta låset på din lägenhetsdörr i serviceläge och meddela det till förvaltningen. Instruktioner för hur du sätter dörren i serviceläge hittar du här. Om ingen är hemma och du inte har meddelat att du satt dörren i serviceläge kommer synen inte genomföras i din lägenhet. 

  • Om du inte är hemma markera tydligt eventuella fel med målartejp eller post-it och lämna en lista på diskbänken med kort förklaring var alla fel är någonstans. 
  • Protokoll från synen delas ut efter att samtliga syner är genomförda. Därefter påbörjas arbetet med att åtgärda anmärkningarna. 

Besiktningstiden är 31 maj kl.8-13.