Månadsavgiften höjs den 1 Juli

29 maj 2023 På grund av höjda räntor behöver vi meddela att månadsavgiften för vår bostadsrättsförening höjs med 41% från och med den 1 juli 2023. Omvärldssituationen är oroande. Krig, energikris och inflation är omvälvande för många, även för vår bostadsrättsförening.

Många bostadsrättsföreningar kommer att behöva höja sina årsavgifter. Orsakerna är högre ränta, högre avsättning för underhåll och fortsatt hög inflation.

Det är aldrig roligt att komma med dåliga nyheter, men omvärlden har förändrats dramatiskt det senaste året med stigande inflation, underhåll- och räntekostnader, vilket gör att många nu måste höja avgifterna avsevärt för att anpassa sig till nuvarande och långsiktiga förhållanden.

Orsaken till att vi höjer avgiften beror främst på att de räntor som vi idag får på lån som ska sättas om är väsentligt högre än vad vi kunde befara när den ekonomiska planen sattes.

Vi i styrelsen har noga gått igenom alla möjligheter för att minska på vårt höjningsbehov och det som från början såg ut bli en höjning på 50% landar nu i stället på 41%. Styrelsen har bland annat frånsagt sig sitt arvode. 

I denna höjning tar vi också höjd för att bygga upp en likviditet som på kort tid urholkats på grund av det instabila läget med avgifter och räntor. 

Har du frågor med anledning av ovanstående information? E-postadressen går till förvaltarna som vidarebefordrar till styrelsen om det gäller ett styrelseärende.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen i HSB brf Vattenbrynet
vattenbrynet.forvaltningmalmo@hsb.se