Ny info om månadsavgiften & nytt medlemsmöte

20 juni 2023 Styrelsen har tidigare kommunicerat att HSB Brf Vattenbrynet behöver höja avgiften för de boende med 41 %. Vi kan nu meddela att höjningen blir 25 % från och med den 1 juli 2023. Styrelsen kallar till nytt digitalt medlemsmöte den 29 juni kl.16-17.30.

Som nämndes på informationsmötet den 7 juni är anledningen till höjningen framför allt ökade räntekostnader på föreningens lån. Strax innan informationsmötet nåddes dock styrelsen av information om att en ändring från biogas till naturgas kunde innebära en stor kostnadsbesparing. När vi nu har undersökt det närmre har vi kommit fram till att det innebär en prognostiserad kostnadsbesparing om 260 000 kr under räkenskapsåret 2023/2024 och en något högre besparing för kommande år.  

Därtill räknar vi med att föreningen kommer att erhålla ersättning från elstödet, vilket nu är medräknat i budget.  

Vi har även fått nya budgeträntor från HSB Finans som nu spår lägre framtida räntesatser än vi räknade med i det tidigare budgetarbetet. 

Dessa faktorer tillsammans har bidragit till att höjningen av avgiften kommer att landa på 25 % från den 1 juli 2023.  

För att kunna svara på medlemmarnas frågor kring ovanstående bjuder styrelsen in till ett nytt informationsmöte. Mötet kommer att äga rum den 29 juni kl. 16.00-17.30 via Teams, länk har skickats ut per mejl.  Har du inte mottagit länken, hör av dig till förvaltningen så skickar de länken till dig. 

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du här

 

Vänliga hälsningar,
Styrelsen i HSB brf Vattenbrynet