Nyhetsbrev från Brf Vattenbrynet

22 december 2022
TILL DIG SOM BOR I HSB BRF VATTENBRYNET
HEJ MEDLEM!
Här kommer årets sista nyhetsbrev.
MÅLNING OCH HÄCKARNA
Vi har beställt målning av trapphuset (där det behövs) till januari 2023. Dessutom har entreprenören fyllt upp med jord vid häckarna, så som det har avtalats.
SORTERA RÄTT ÄR LÄTT
Här kommer en påminnelse om vikten av att vi alla hjälps åt att sortera rätt i miljöhusen.

Avfall är en resurs som kan göra nytta många gånger. Papper kan återvinnas upp till sju gånger utan att kvaliteten försämras. Glasflaskor, konservburkar och kaviartuber kan återvinnas hur många gånger som helst. Matavfall blir biogas och biogödsel.

Vi har alla ett ansvar för jordens resurser. Det som hamnar i restavfallet brinner bara en gång, men det som återvinns får flera nya liv.

Kom ihåg att du bara får slänga sådant som är utmärkt i miljöhuset. Finns det inget kärl för det som du önskar slänga, behöver du lämna det på en återvinningsstation.

Här hittar du våra ordningsregler.
TACK ALLA FÖR TREVLIGT JULMINGEL
Stort tack alla som kom till vårt första julmingel som gick av stapeln den 11 december. Det var en trevlig sammankomst (trots minusgraderna). Vi siktar på att anordna liknande evenemang under 2023, så håll utkik på vår nyhetssida på hemsidan!

UPPDATERING OM BYGGLOVET
Stadsbyggnadskontoret har förelagt styrelsen att inkomma med komplettering till
bygglovsansökan som rör balkong utbyggnaden. Styrelsen tar fram efterfrågade handlingar och kommer att fullfölja ärendet.
FRYSER DU I LÄGENHETEN?
Om du upplever att det är kallt i din lägenhet, finns här en artikel om de vanligaste orsakerna.

Om problemet kvarstår, behöver du göra en felanmälan. Det är viktigt att vi får in denna information den vägen för att få en bild av hur många som upplever att det är kallt i lägenheten. Du felanmäler via formuläret på vår hemsida här.

HISTORIEN OM JULKORT
Så här i jultider när snabel-a är det moderna frimärket kan det vara värt att berätta: frimärket uppfanns i England 1840 och redan tre år senare sändes världens första julkort som var tecknat av John Calcott Horsley. Initiativtagare till julkortet var uppfinnaren Henry Cole, som förutom detta även uppfann byggklosslådan åt barn och grundade Victoria and Albert Museum i London.

I Sverige blev det vanligare att sända julkort 1877 och åren därefter eftersom Posten då införde halverat porto för privata brevkort. På de första julkorten fanns dock ingen tomte med - utan de kom senare när Jenny Nyström började illustrera julkort. Det blev hon som skapade den tomten vi alla känner idag, mycket tack vare Viktor Rydbergs dikt tomten som Jenny illustrerade 1881.

Med detta sagt nalkas vi alla nu jul och nyårshelgen och styrelsen vill passa på att önska alla medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år.

INFORMATION TILL STYRELSEMÖTET?
Vi har vårt nästa styrelsemöte den 11 januari klockan 16. Om du har något som du önskar att vi tar upp, vänligen mejla förvaltarna på vattenbrynet.forvaltningmalmo@hsb.se.
ÖVRIGA FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR?
Vi uppdaterar ofta föreningens hemsida med allt som rör boendet, besök hsb.se/malmo/vattenbrynet. Dessutom finns vanliga frågor och svar på HSB Malmös hemsida.

Om du inte hittar det du söker är du välkommen att mejla förvaltarna på vattenbrynet.forvaltningmalmo@hsb.se.

God jul och gott nytt år önskar,

Styrelsen i samarbete med förvaltarna
HSB brf Vattenbrynet