Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Personal från HSB Skåne var med på utbildning för nattvandrare

01 december 2022 Under onsdagen hölls en utbildning i Kristianstad i vad det innebär att vara nattvandrare. Målsättningen är att kunna starta en grupp för nattvandring på området Charlottesborg och Odal. Med på utbildningen fanns personal från HSB Skåne.
Utbildning på nattvandring.nu På bilden syns (från vänster): Anne Siivola HSB Skåne, Amir Cejvan HSB brf Charlottsborg, Magnus Sjöberg HSB Skåne

Syftet med nattvandring är att öka vuxennärvaron i miljöer där barn och unga rör sig. Nattvandring behöver därför inte, som namnet kanske skulle kunna tolkas, ske på natten. Det viktigaste är att fler vuxna finns med där barn vistas.

Från HSB Skåne var Anne Siivola, bosocial chef och Magnus Sjöberg, förvaltare, med på utbildningen. Även ordföranden från HSB brf Charlottsborg var delakig i denna. Tillsammans har de målsättningen att kunna starta en grupp för nattvandring i området Charlottesborg och Odal för att framförallt öka vuxennärvaron i området under eftermiddag och tidig kväll.

Socialstyrelsen och Polismyndigheten har arbetat fram ett antal metoder för att jobba med brottsförebyggande arbete. Stiftelsen nattvandring.nu är ett exempel som lyfts fram.

I vårt verksamhetsområde har följande kommuner samarbetsavtal med nattvandring.nu: Hässleholm, Kristianstad, Östra Göinge, Tomelilla och Sjöbo. Alternativa grupper finns i andra kommuner.

Vill du veta mer?

Läs mer om nattvandring.nu på nedan länkar:
Nattvandring - Socialstyrelsen
www.nattvandring.nu