Bygget på Höjdgatan

06 april 2024

Aktuell information om byggprojektet Panorama

På denna sida publicerar vi löpande aktuell information om byggprojektet Panorama och hur det påverkar de som bor i närområdet (i ett avstånd om 75 meter från sprängområdet). Informationen nedan kommer från 2xA Entreprenad AB.

2024-02-24

Arbete med bergschakt pågår och vi har borrning samt detonationer som fortlöper. För att vi ska kunna arbeta oss inåt i berget, kommer vi under vecka nio starta utlastning av massor och en ”byggväg” inom arbetsområdet kommer påbörjas. Det har varit en bra start i produktionen trots det omväxlande vädret, vi ser fram emot våren och att få njuta av lite varmare väder.

Vi räknar med en till tre detonationer om dagen som kommer att äga rum måndag till fredag mellan kl 07:00-17:00. Tyvärr kan vi inte lämna några specifika tider när detonationer kommer ske, då detta är beroende av borrning samt allt förberedande arbete som måste ske.

2024-01-27

Tungavstängning är på plats och vi har påbörjat borrning. Borrning kommer att pågå en tid framöver. Vi räknar med en till tre detonationer om dagen som kommer att äga rum måndag till fredag mellan kl 07:00-17:00. Tyvärr kan vi inte lämna några specifika tider när detonationer kommer ske, då detta är beroende av borrning samt allt förberedande arbete som måste ske.

Den 24 januari 2024 utfördes de två första detonationerna för Kv. Älgen. Detonationerna har gått väldigt bra och vi har legat under gränsvärdena vid samtliga tillfällen. Vibrationsmätare sitter uppsatta enligt riskanalysen. Här får vi på 2xA entreprenad aviseringar och kan följa varje detonation i realtid med värden för att försäkra oss om att vi ligger inom gränsvärdena.

 Inflyttnig beräknas till kvartal 3 2024.