Tematräff - Så fungerar ett hus

05 maj 2024 Välkommen till en tematräff i HSB Stockholm Distrikt Nordsost måndagen den 13 maj klockan 18.00. Föreläsningen ger dig en övergripande bild av hur ett flerfamiljshus fungerar, och hur olika system samverkar. Vi tar upp på vilka områden som det finns ett särskilt fastighetsägaransvar och myndighetskrav gällande besiktning.

Vi kommer övergripande att förklara hur ett hus fungerar, grunder i ventilation, värme, el och vatten. Vi reder bland annat ut var ballofixen är placerad, vad en OVK är, ventilationsdonens funktion, vad som menas med självdrag samt var någonstans i huset man hittar stammar, stigar och grodor. 

Vi kommer också fördjupa oss kring legionella och vad man som fastighetsägare bör tänka på kring det.

Inomhusvärme är en viktig aspekt för trivsel och hälsa i bostadsrätter. Vi går igenom några riktlinjer och ansvarsområden gällande värme och ventilation.

TID: 13 maj klockan 18.00-19.30. Kaffe/te samt smörgås serveras

PLATS: Grindtorpssalen, HSB Brf Venus, Meteorvägen 14, Täby

FÖRELÄSARE: Dan Matsson, ombudsman HSB Stockholm och Cecilia Ternow, ombudsman HSB Stockholm

KONTAKT: Cecilia Ternow, ombudsman, kurser.stockholm@hsb.se

Har du generella frågor om HSB Stockholms webbinarier, kurser eller medlemskapet kan du skicka e-post till: brfmedlem@hsb.se

KURSAVGIFT: För styrelsemedlemmar/förtroendevalda i bostadsrättsföreningar som är medlemmar i HSB Stockholm ingår denna kurs i medlemsavgiften.

För styrelsemedlemmar/förtroendevalda i bostadsrättsföreningar som ej är medlemmar i HSB Stockholm är kostnaden 3500 kr exklusive moms per deltagare.

ANMÄLAN: https://www.hsb.se/stockholm/medlem/bostadsrattsforening/utbildning/kalendarium/2024-05-13-sa-fungerar-ett-hus/ 

Välkomna!

Distriktsstyrelsen