Inbrott i Jarlaberg och i vår förening

19 november 2017 Vi har tyvärr drabbats av ett flertal inbrott i Jarlaberg och även i vår egen förening. Inbrotten i området berör huvudsakligen lägenheter, men även förråd. Styrelsen ber därför alla att vara uppmärksamma på om något är konstigt.

Några åtgärder som vi kan göra är att alltid se till att portar och dörrar är låsta samt att bommen till gårdarna inte står öppen för utomstående. Vi vill ju göra det så svårt för inbrottstjuvarna som möjligt och förhoppningsvis se till att de blir fällda i domstol för sina brottsliga handlingar.

Om ni ser något som inte är som det ska bör ni ringa 11414 och tipsa polisen om vad ni har sett. Blir ni vittne till ett pågående inbrott ska ni larma polisen på  telefonnummer 112.

För att ytterligare öka säkerheten bör alla medlemmar se över sina lås och dörrar till sina lägenheter. I dag finns det bra möjligheter att installera både larm och övervakningskameror inne i lägenheten kopplade till mobilen, vilket ger ledtrådar och bevis för att kunna stoppa inbrottstjuvarna. Med nya elektromekaniska dörrlås finns även möjlighet att få loggar för att kunna se när någon har varit inne i lägenheten.

Kolla även gärna upp att ni är rätt försäkrade om olyckan skulle vara framme.