Trädvård - Uppdaterad 2020-10-23

23 september 2020 Översyn av våra träd på gården tillsammans med en arborist

2020-10-23

Pga rådande väderlek har inte trädvården kunnat slutföras som planerat. Arbetet kommer att återupptas så snart vädret tillåter.

2020-09-23

Trädvården kommer att utföras 20 - 23 oktober, mellan 08.00 - 17.00. 

De träd som kommer att fällas är en hägg och tre rönnar, resten av träden är vid god form och beskärs därefter.

2020-08-20

Några från styrelsen har, tillsammans med en arborist från Rasmus Trädvård,  gjort en inventerng av våra träd på gården.

Han blev väldigt imponerad av vår fina gård och våra träd. För att bibehålla detta, behövs vissa åtgärder göras. Flertalet träd gallras och en del tas bort, se närmare nedan

Arbetet med att göra det kommer att göras i senare delen av september. Innan det påbörjas kommer information att anslås i trapphusen och på anslagstavlorna i tvättstugorna. 

  • Vid vändplanen på Varmfrontsgatan finns två lindar och tre almar. Lindarna är helt friska men behöver gallras ur. Den stora almen är också frisk, men han misstänker att den mellanstora kan vara angripna av almsjuka och ev även den minsta. Om de är sjuka kommer det att tas ner, om inte kommer de att gallras precis som den stora.
  • I korsningen Pilotgatan/Varmfrontsgatan finns en stor kastanj. Den är ingen fara för vår fastighet. De grenar som växer in över altanen/altanerna på Pilotgatan kommer att tas bort och den kommer även att gallras ur.
  • I hörnan vid Varmfrontsgatan 8 har vi än väldigt fin och sällsynt paraplyalm som är mycket sällsynt.  Några grenar som börjar komma väldigt nära fasaden kommer att tas bort.
  • Samtliga körsbärsträd och övriga träd gallras och döda grenar tas bort.
  • Några träd behöver tas bort, bla den döda rönnen vid Varmfrontsgatan 4, men ersätts med ett annat träd. En del självgrodda rönnar samt ett plommonträd runt stora gräsmattan, tas bort