Grovafallsbilen ersätter containern

14 februari 2024 VÅR CONTAINER HAR TAGITS BORT OCH ERSÄTTS NU AV KOMMUNENS MOBILA GROVAVFALLSBIL

Kommunens entreprenör bort containern för grovavfall. Framöver kommer därför föreningen få besök av den mobila grovavfallsbilen på tisdagar udda veckor kl 18.00-18.30 med start tisdag 25 maj. Grovavfallsbilen kommer stanna vid vändplanen Minutgränd 17. Detta är en ny tjänst som kommunen erbjuder och som innebär att du lämnar ditt grovavfall direkt till sopbilen. Grovavfall som kan lämnas till sopbilen är t.ex:

  • Trasiga möbler
  • Trasiga leksaker, t.ex. pulkor
  • Trasiga cyklar och barnvagnar
  • Trasiga stekpannor och kastruller
  • Trasiga blomkrukor, porslin och mindre keramikföremål

Det är endast tillåtet att lämna grovavfall när sopbilen är på plats. Det är alltså inte tillåtet att dumpa avfall på platsen innan eller efter att sopbilen är där. I rådande situation så vill Styrelsen tillika kommunen betona vikten av att ni håller avstånd och värnar om att chaufförerna har en trygg arbetsmiljö utan risk för smittspridning.

För mer information om vad som räknas som grovavfall se kommunens hemsida eller SÖRABS sorteringsguide.

Anledningen till att containern togs bort var för chaufförernas arbetsmiljö. Vid tömning av denna typ av containrar har det förekommit tillbud där personalen skadat sig. Därav har kommunens entreprenör och Järfälla kommun beslutat att sluta använda denna modell av containrar.