Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Klimatanpassning av fastigheten

Utemiljön i fastigheten
Utemiljön är viktig för att skapa trivsel och samhörighet i bostadsrättsföreningen. Under kvällen kommer vi gå igenom hur föreningen kan arbeta med att skapa en hållbar utemiljö, som också är levande och trygg och där medlemmar kan mötas. Vi ger samtidigt tips på hur föreningen kan arbeta med ekosystemtjänster i sin utemiljö och hur fastighetsägare kan arbeta förebyggande mot kommande extremväder som till exempel skyfall.

Skyfalls - och värmekartering
Peter Wikman, samhällsanalytiker på Tyréns, delar med sig om hur Tyréns arbetar med skyfalls- och värmekarteringar samt hur ett första steg på resan mot en klimatanpassad fastighet kan se ut.

Fastighetsförsäkringen- vad gäller?
Eric Rubenson, försäkringsjurist från Bolander & Co berättar om hur försäkringsskyddet ser ut idag för skyfallsöversvämningar, stormskador med mera och tittar i spåkulan hur framtida försäkringsskydd kan se ut.


Kaffe och ostsmörgås serveras kl 17:30.

Clarion Hotel Amaranten
Kungsholmsgatan 31
HSB Stockholm distrikt Innerstaden
6 maj 2024
18:00 - 20:00

Föreläsningen hålls på plats på Clarion Hotel Amaranten utan möjlighet till digitalt deltagande.

FÖRELÄSARE
Kajsa Falkman, utemiljökonsult HSB Stockholm
Peter Wikman, samhällsanalytiker, Tyréns
Eric Rubenson, försäkringsjurist från Bolander & Co

ARRANGÖR: HSB Stockholm

KONTAKT:
Linda Egersten, ombudsman och kursansvarig HSB Stockholm
kurser.stockholm@hsb.se

Har du generella frågor om HSB Stockholms webbinarier, kurser eller medlemskapet kan du skicka e-post till: brfmedlem@hsb.se


KURSAVGIFT
För styrelsemedlemmar/förtroendevalda i bostadsrättsföreningar som är medlemmar i HSB Stockholm ingår denna kurs i medlemsavgiften.

För styrelsemedlemmar/förtroendevalda i bostadsrättsföreningar som ej är medlemmar i HSB Stockholm är kostnaden 3500 kr exklusive moms per deltagare.

 

Sista dag för anmälan är fredag 3 maj.